вівторок, 27 червня 2017 06:00

П'ятеро народних депутатів можуть втратити недоторканність

Генеральний прокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду подання на зняття недоторканності та притягнення до відповідальності п'ятьох народних депутатів. Документи надійшли в парламент 21 червня. На голосування їх винесуть після розгляду в регламентному комітеті.

Нардепа Андрія Лозового з Радикальної партії підозрюють в ухилянні від сплати 1,846 млн грн податків. Підозри виникли після перевірки електронних декларацій депутата.

Депутату з групи "Воля народу" Олесеві Довгому закидають зловживання службовим становищем і вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою. У 2007–2009 роках він працював секретарем Київради. За його сприяння були незаконно відчужені 44,25 га землі заказника "Острів Жуків". Цим завдали збитків державі на майже 82 млн грн. У випадку зняття депутатського імунітету та доведення провини Довгому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Євгенові Дейдею з "Народного фронту" після перевірки його електронної декларації інкримінують незаконне збагачення на суму 6,1 млн грн.

Борислава Розенблата з "Блоку Петра Порошенка" підозрюють у хабарництві на $280 тис. і зловживанні впливом. За хабар обіцяв внести зміни в українське законодавство щодо видобутку бурштину. Йому загрожує 12 років ув'язнення з конфіска­цією майна.

Справа Максима Полякова з "Народного фронту" пов'язана з матеріалами щодо Розенблата по видобутку бурштину. Нібито взяв хабар у $7,5 тис. за правки в законодавство.

Всі народні депутати заперечують свою вину.

Зараз ви читаєте новину «П'ятеро народних депутатів можуть втратити недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути