четвер, 17 грудня 2009 07:31

П"ятеро кандидатів у президенти відмовилися від теледебатів
7

Юрій Костенко — Сергій Тігіпко дебатуватимуть 4 січня
Сергій Ратушняк виступатиме сам 14 січня
Людмила Супрун — Інна Богословська 11 січня
Анатолій Гриценко — Олександр Пабат 5 січня
Олександр Мороз — Олег Тягнибок 12 січня

Центральна виборча комісія у вівторок провела жеребкування серед кандидатів у президенти. Визначали пари для ведення дискусій у прямому ефірі. Але того ж дня п"ятеро з 18 кандидатів від участі в дебатах відмовилися. Це — Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко, Віктор Янукович, Володимир Литвин та Арсеній Яценюк. Мовляв, не хочуть витрачати свій час на дискусії з непрохідними кандидатами.

За законом кандидати в президенти мають право на безкоштовний ефір для дебатів на телеканалі "Перший національний". Не зазначено, що вони зобов"язані брати в них участь.

— Із ким Юлії Тимошенко дебатувати? Із Богословською? Тягнибоком? Чи, перепрошую, Противсіхом? — дивується заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем"якін, 44 роки. — Вона може дебатувати лише з тим кандидатом, хто вийде у другий тур президентських виборів. Це може бути тільки Янукович.

— Віктор Федорович не буде змагатися у брехні з Тимошенко, бо тут їй рівних немає, — каже на це народна депутатка від Партії регіонів 50-річна Ганна Герман.

— Віктор Андрійович братиме участь у теледебатах лише в другому турі, бо перед першим туром ми не бачимо сенсу дискутувати з іншими кандидатами, які йдуть на вибори не для перемоги, а для підсилення інших, — говорить представник президента в Центрвиборчкомі нардеп-"нунсівець" Андрій Парубій, 38 років.

У Блоці Литвина теж запевняють, що їхній лідер готовий дебатувати лише в другому турі з "достойним кандидатом".

Позицію Арсенія Яценюка виклала в заяві його прес-служба: "Відмова Януковича, Тимошенко, Ющенка і Литвина від теледебатів поставила інших кандидатів у президенти в нерівні умови. Адже виборці не зможуть оцінити позицію тих кандидатів, які не мали можливості продемонструвати свої вміння на найвищих посадах".

— У нас немає культури дебатів. Вони перетворяться на черговий скандал, — коментує директор Інституту глобальних стратегій 53-річний Вадим Карасьов. — Навіщо зайвий раз підставлятися? Тому основні кандидати замовляють інші ефіри, аби туди запросили угодних журналістів, і під час їхніх виступів їм плескали.

Сергій Ратушняк виступатиме сам

У теледебатах у прямому ефірі беруть участь по двоє кандидатів. Пари Центрвиборчком визначає шляхом жеребкування. Через відмову п"ятьох кандидатів дебатувати пари не вистачило Сергієві Ратушняку. 14 січня він сам виступатиме півгодини. З інших сформували шість пар. Дебати транслюватимуть на "Першому національному" з 19.45 до 20.45.

Зараз ви читаєте новину «П"ятеро кандидатів у президенти відмовилися від теледебатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути