вівторок, 17 листопада 2009 08:31

Пукач назвав організаторів убивства Ґонґадзе

Пукач назвав організаторів убивства Ґонґадзе

Екс-генерал міліції Олексій Пукач назвав організаторів викрадення та вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе. Це — колишній президент Леонід Кучма та голова Верховної Ради Володимир Литвин.

— Пукач також назвав прізвище тодішнього очільника Міністерства внутрішніх справ Юрія Кравченка, — каже нардеп Григорій Омельченко, 58 років, який тривалий час займався справою Ґонґадзе. — Навіть мертвого, його треба залучати як обвинуваченого, а потім припиняти справу у зв"язку з його смертю. Якщо родичі Кравченка будуть проти, нехай оскаржують рішення в суді.

Щодо Кучми та Литвина мають порушити кримінальну справу, вважає Омельченко. Докази їхньої вини є на плівках майора Миколи Мельниченка. Водночас фігуранти справи заперечують свою причетність до викрадення та вбивства журналіста.

Про хід розслідування справи генпрокурор Олександр Медведько в четвер доповідав президентові.

— Пукач відкрито, сердечно співпрацює зі слідством, відповідає на всі питання і той матеріал, який він дав, дає підстави проводити подальше розслідування і найближчим часом до слідчих органів запросять основних свідків, — заявив Віктор Ющенко, 55 років.

Георгій Ґонґадзе зник восени 2000 року. Президент заявляв, що встановлення замовників та організаторів убивства журналіста — справа його честі. Колишнього генерала міліції Олексія Пукача затримали в липні 2009-го.

Зараз ви читаєте новину «Пукач назвав організаторів убивства Ґонґадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути