середа, 12 серпня 2009 08:20

Пухлини на обличчі Ющенка врятували йому життя

Життя президенту 55-річному Віктору Ющенку врятували доброякісні пухлини на обличчі, які виникли після того, як його отруїли діоксином 2004 року. Такий висновок зробили швейцарські лікарі.

Кажуть, що пухлини ізолювали діоксин і не дали отруті потрапити в життєво важливі органи. Також вони полегшили процес детоксикації організму. Рівень діоксину в 50 тис. разів перевищував норму.

Дерматолог Жан Сора, який очолював команду лікарів Ющенка в Женеві, каже, що при лікуванні використовувалися засоби для схуднення, оскільки діоксин відкладається в жирових тканинах. За перший рік із тіла вдалося вивести тільки половину отрути. У тілі Ющенка є ще 5% діоксину.

За ці роки у справі отруєння Ющенка було опитано чимало політиків. Зокрема, тодішнього начальника його охорони, "нашоукраїнця" Євгена Червоненка, 49 років. Він розповідав, як після отруєння тоді ще кандидатові в президенти зробили операцію: у спинний мозок вставили великі голки. Їх підключили до апарата, що постійно качав знеболювальне. Ющенко з голками й ходив. У такому стані їздив з агітацією по Україні.

— Мне нужно было все время быть возле Ющенко, чтобы трубка не натянулась, не порвалась, не дернулась игла, — згадував Червоненко. — Перед его выходом на сцену митинга трубка пряталась, а Ющенко делалось два сильных укола. Если бы Ющенко ударили по игле, которая была в позвоночном нерве, он мог кончиться на месте.

Зараз ви читаєте новину «Пухлини на обличчі Ющенка врятували йому життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути