Ексклюзиви
четвер, 02 червня 2011 01:15

Проти Тимошенко можуть порушити четверту справу

Автор: фото: Тарас Подолян
  1 червня. Депутати-”бютівці” виходять із сесійної зали на знак протесту, що до них не прийшов доповідати генпрокурор Віктор Пшонка
1 червня. Депутати-”бютівці” виходять із сесійної зали на знак протесту, що до них не прийшов доповідати генпрокурор Віктор Пшонка

У середу вранці кулуарами Верховної Ради йде "бютівець" 46-річний Андрій Павловський. Спереду на білій футболці напис "Свободу політв'язням!". На спині — "Ні політичним репресіям!".

— Господин Павловский, лишней футболки нет? — запитує його "регіонал" Михайло Чечетов, 57 років.

— Коли вас посадять, буде, — відказує той і йде до сесійної зали.

Депутати збираються на засідання. Усі "бютівці" у футболках, як у Павловського.

До трибуни виходить перший заступник генпрокурора 43-річний Ренат Кузьмін. "Бютівці" збирають речі, виходять із зали. Вони наполягали, аби до них прийшов генпрокурор Віктор Пшонка. Натомість той пішов на зустріч із президентом.

— Тимошенко знайомиться з матеріалами справи і замість того, щоб поставити свій підпис, пише слідчому в протоколі: "Справа повністю сфальсифікована СБУ та ГПУ під впливом мафії. Юлія Тимошенко", — каже Кузьмін. — Скажіть, що робити слідчому, який вимушений бачити це кожен день? Екс-президент Віктор Ющенко був допитаний по газових контрактах. Його показання є в кримінальній справі. Суть злочину по газових контрактах зводиться до того, що прем'єр Тимошенко свідомо дала вказівку главі української делегації Дубині підписати невигідні газові контракти. Збиток — понад півтора мільярда гривень.

Розказує, що проти Юлії Тимошенко може бути порушена ще одна кримінальна справа через закупівлю ліків під час епідемії грипу 2009 року.

До зали заходять 30 "бютівців". Кузьмін іде. Депутати з БЮТ оточують трибуну. За неї стає 50-річний Роман Забзалюк:

— Вимагаємо припинити репресії проти лідерів опозиційних сил.

Депутату вимикають мікрофон.

— Диктатуру геть! Україна переможе! — кричить Забзалюк.

У кулуарах до журналістів підходить екс-прем'єр 50-річна Юлія Тимошенко. Говорить, що справа щодо закупівлі вакцини її не стосується, бо відповідальність за держзакупівлі несе колишній міністр охорони здоров'я Василь Князевич.

Зараз ви читаєте новину «Проти Тимошенко можуть порушити четверту справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути