вівторок, 02 березня 2010 18:32

"Проблемою Льовочкіна є значна кількість особистих ворогів"

 

Одним із перших указів на посаді президента Віктор Янукович призначив нардепа-"регіонала" 37-річного Сергія Льовочкіна головою Адміністрації президента. Для нового глави держави Льовочкін важливий, як досвідчений бюрократ. Його надзавдання — відновити єдність вертикалі виконавчої влади, вважає керівник Центру політичних досліджень "Пента" 51-річний Володимир Фесенко.

Наскільки Льовочкін зможе впливати на рішення Януковича?

— Він спробує впливати на деякі речі, адже працюватиме і як виконавець, і як керівник організаційного забезпечення діяльності президента.

"Регіонали" кажуть, що Льовочкін блокував їм доступ до Януковича.

— Коли людина стає надто близькою до "тіла", це одразу викликає певні заздрощі. Для Льовочкіна це теж проблема, бо його сприйматимуть критично.

Попередніх керівників апарату президента — Віктора Медведчука, Віктора Балогу — називали сірими кардиналами політики. Чи стане таким Льовочкін?

— Він не має такого жорсткого, агресивного стилю роботи, як його попередники. Льовочкін м"якший, позиціонує себе як виконавець. Любить бути корисним своєму лідеру, а не виступати окремим центром влади.

Льовочкін буде сірим кардиналом, який впливатиме на Януковича непомітно.

Доки Янукович буде президентом, Льовочкін йому служитиме вірою і правдою

Які сильні й слабкі сторони Льовочкіна?

— Він досить непоганий адміністратор, уміє організовувати роботу апарату, достатньо компетентний в питаннях економіки. А слабкі сторони — це значна кількість його особистих ворогів навіть у Партії регіонів. Думаю, конфлікти, міжособистісні стосунки — це серйозна проблема для нього. Ще одне слабке місце — це зв"язок із "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа.

"Регіонал" Нестор Шуфрич каже, що Льовочкін може зрадити Януковича.

— Це означає, що під нього вже почали рити.

Льовочкін — класичний тип українського бюрократа, який намагається пристосуватися до будь-якої політичної ситуації. Він як хамелеон. Так, доки Янукович буде президентом, Льовочкін йому служитиме вірою і правдою. Янукович для Льовочкіна — це ресурс його впливу й політичної сили.

У 32 роки став доктором наук

1. У 27 років став науковим консультантом президента Леоніда Кучми. Казали, до Адміністрації глави держави потрапив завдяки батькові. Генерал-полковник Володимир Льовочкін очолював Держдепартамент з виконання покарань, якому підпорядковані всі в"язниці.

2. 2004-го перший помічник президента України Сергій Льовочкін захистив докторську дисертацію на тему макрофінансової стабілізації в Україні. Тоді йому було 32 роки.

3. Торік узимку Сергій Льовочкін обізвав однопартійців братів Андрія та Сергія Клюєвих "баригами". Нібито за те, що вони підтримували Юлію Тимошенко.

4. Торік улітку Льовочкін отримав кулаком у губу від однопартійця-нардепа Нестора Шуфрича. Нібито Льовочкін не попередив Шуфрича про приїзд у місто Керч лідера партії Віктора Януковича. Шуфрич є куратором партійних справ "регіоналів" у Керчі.

5. У лютому 2010-го Льовочкін посварився з однопартійкою Ганною Герман. Він організував пряме включення для Януковича на каналі "Інтер", не попередивши про це Герман.

Зараз ви читаєте новину «"Проблемою Льовочкіна є значна кількість особистих ворогів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути