четвер, 18 лютого 2010 20:00

Прихильникам лідера "Регіонів" платять по 250 гривень за добу

У п"ятницю об 11 год. Вищий адмінсуд має почати розгляд позову прем"єра Юлії Тимошенко. У вівторок вона особисто принесла скаргу до суду та дев"ять томів з доказами фальсифікацій під час другого туру виборів. Вимагає провести третій. Доки триває розгляд справи, рішення Центрвиборчкому про встановлення результатів виборів призупинили до розгляду скарги прем"єрки по суті.

Команда Тимошенко й президент Віктор Ющенко просили, аби її справу розглядали усі 55 суддів. Сама прем"єр добилася, щоб засідання транслювали у прямому ефірі Перший національний та "5 канал".

У середу в холі суду журналісти з обіду чекають приїзду першого віце-прем"єра Олександра Турчинова. Але той не з"являється. Судді у закритому режимі знайомляться з наданими Тимошенко доказами порушень на виборах.

— Суддів ви також не дочекаєтеся. Вони тут хитрі — вже давно чорним ходом пробралися та у кафе відпочивають, — з посмішкою розповідає журналістам киянка Тетяна Слаута, 60 років. — Я з ними кілька років суджуся. Мій колишній чоловік також суддя. У Верховному суді працював. Відібрав у мене квартиру, лишив громадянства. Залишив без трусів. Я хочу майно повернути, а його колеги з ним заодно.

Мій колишній чоловік — суддя. Відібрав у мене квартиру, залишив без трусів

Жінка виходить, вітається з хлопцями у синіх накидках із символікою Партії регіонів. Вони стоять на розі вул. Московської та Грушевського, де розташований суд. Переїхали сюди з площі біля будівлі ЦВК. Встановили близько сотні синіх агітаційних наметів. Лузають насіння.

— Ми тут за ідею, за чесний суд, за перемогу нашого президента Віктора Януковича, — кажуть. — Чергуватимемо, аж поки суд не визнає його обраним.

Пошепки зізнаються, що отримують до 250 грн за добове чергування. За ці гроші купують собі їжу. Цю роботу знайшли по оголошеннях в інтернеті та місцевих газетах. Планують пробути у Києві з місяць.

— Спимо он там, — показує на два двоповерхових автобуси 23-річний Олег із Вінниччини.



Для Тимошенко розробили стратегію "Примушення до союзу"


Заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони 60-річний Дмитро Видрін каже, що юрист розробив для Юлії Тимошенко план примушення до союзу:

— Подання судового позову Тимошенко до Вищого адміністративного суду не що інше, як добре розроблений план, стратегія. У мене є інформація, що це не капризи скривдженої жінки, а чітка логіка, яка прописана відомим у минулому юристом. Достатньо цій відомій персоні зробити два-три сильні контрудари, і "Регіони" готові будуть піти на союз із БЮТ. План такий: натиснути на новообраного президента Януковича, щоб він сказав: "Чорт з вами! Нехай Тимошенко залишається прем"єром".

— Цей "відомий у минулому юрист" — Віктор Медведчук, екс-глава адміністрації Леоніда Кучми? — запитую.

Видрін каже, що не називатиме прізвище, бо боїться судових позовів.

Наталія ЯКИМЕНКО

Зараз ви читаєте новину «Прихильникам лідера "Регіонів" платять по 250 гривень за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути