середа, 29 лютого 2012 05:00

Президенту показали червону картку

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  60 студентів стоять біля Адміністрації президента 27 лютого. Кидають на землю червоні картки. Так висловлюються проти політики президента Віктора Януковича
60 студентів стоять біля Адміністрації президента 27 лютого. Кидають на землю червоні картки. Так висловлюються проти політики президента Віктора Януковича

— Молодь більше не може терпіти цього беззаконня, корупції, літаків, золотих унітазів. Янукович працевлаштовує "сім'ю" замість молоді. У селі Семиполки є такий Валерій Запорожець. Він убив міліціонера, який знущався з людей. На януковичів, табачників, тігіпків знайдеться свій запорожець. Хай мають на увазі, — кричить у гучномовець активіст зі "Свободи" 23-річний Олександр Аронець.

У понеділок біля Адміністрації президента збираються 60 студентів із молодіжних організацій "Фронту змін", "Батьківщини" , "Свободи", "Удару". Акцію "Вставай!"  приурочили до другої річниці президентства Віктора Януковича. Тримають плакати "Будує "Межигір'я" замість доступного житла для молоді", "Фінансує "тушок" замість підвищення стипендій".

— Народ, у всіх є червоні картки? — гукає аспірант Європейського університету 23-річний Валерій Крамаренко з "Фронту змін". Присутнім роздають червоні аркуші. — Шкода, що день інавгурації Януковича, 25 лютого, припав цього року на вихідний, коли Віктор Федорович не працює. Прийшлося пожертвувати парами в понеділок.

Пікетувальники піднімають угору червоні картки.

— Януковичу — ганьба! Юлі — волю! — скандують.

— Я поставила червону картку президенту, бо він підтримує Табачника і його кабальний законопроект "Про вищу освіту". Ми розробляємо новий законопроект, який буде лояльніший. Друга глобальна проблема — розкрадання бюджету на Євро-2012 і виселення студентів із гуртожитків на час чемпіонату, — говорить 20-річна Катерина Одарченко, студентка четвертого курсу біофаку університету Шевченка.

Акція триває 20 хв. Наприкінці всі жбурляють аркуші та свистять.

— Показуємо червону картку, бо в Адміністрації президента дуже полюбляють піаритися на темі футболу та Євро-2012, — пояснює голова молодіжного Народного руху 30-річний Іван Крулько. — Акція буде безстроковою. Закінчиться лише тоді, коли Янукович піде у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Президенту показали червону картку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути