Ексклюзиви
середа, 22 лютого 2012 05:30

"Президент почувається зовсім безкарним"

Депутати Львівської міськради проголосували за звернення до Верховної Ради. Просять ухвалити закон про порядок імпічменту президента. Ініціювали це члени "Фронту змін" Арсенія Яценюка. Він півроку тому зареєстрував у парламенті відповідний законопроект.

— Прийняття такого документа є вагомою справою для всієї об'єднаної опозиції, — каже голова фракції "Фронту змін" у Львівській міськраді Михайло Хміль, 39 років. — Бо зараз у нас є прогалини в питанні про імпічмент. Чітко не встановлено, як реалізувати цю процедуру. Президент почувається зовсім безкарним. А так депутати зможуть висунути йому звинувачення у зраді національних інтересів. Для цього потрібні будуть 90 народних обранців, які оформлять вимогу імпічменту в письмовому поданні. Як на мене, злочинність дій президента проявляється навіть у призначенні нового міністра оборони Дмитра Саламатіна. Як таку посаду може обіймати колишній громадянин іншої країни? (Саламатін до 1999 року мав російське громадянство. — "ГПУ"). Після ініціювання імпічменту створять спеціальну слідчу комісію. Призначать прокурора, який вестиме цю справу. Якщо вину президента визнають, його усуватимуть із посади. До позачергових виборів тимчасово обов'язки глави держави виконуватиме голова Верховної Ради.

Теперішній парламент ніколи не проголосує за такий законопроект, вважає директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, 46 років:

— Закон про імпічмент є радше фундаментом на майбутнє. "Фронт змін" намагається мобілізувати навколо себе всіх незадоволених політикою уряду та президента. Щоби потім люди ідентифікували цю партію з рушійною силою, яка бореться проти влади.

Зараз ви читаєте новину «"Президент почувається зовсім безкарним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути