Ексклюзиви
вівторок, 18 серпня 2009 08:30

Прем"єрка заявила про початок оздоровлення економіки

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко говорить, що проблеми є лише в хімічній галузі
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко говорить, що проблеми є лише в хімічній галузі

Зранку 17 серпня прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко зібрала прес-конференцію. Говорила про покращення економічної ситуації в країні.

— У липні порівняно з червнем маємо хороші цифри, — каже. — Бачимо зростання по окремих галузях і в цілому по промисловості. Тому можемо говорити про оздоровлення економіки.

Проблеми має лише хімічне виробництво:

— Пройшла зустріч міністрів та керівників компаній, які виробляють добрива. Ми знизили таким компаніям ціну за газ, тому вони також вийдуть із кризи. Уряду й мені вдасться її подолати. Я не звертаюся до інших гілок влади по допомогу. Звертаюся тільки з проханням не створювати штучні перешкоди.

Уряд продовжує рефінансувати три банки — "Укргазбанк", "Родовід банк" і "Київ". В останній кілька днів Кабмін призначив нового керівника.

— Коли проходило затягування з призначенням керівника банку "Київ", у той час масово вивозилися і знищувалися документи. Коли наша команда ввійшла з новим керівником до банку, то було знайдено достатню кількість важкої зброї. І також не пояснено ні звідки ця зброя взялася, ні яке угруповання цей банк представляв, що треба було зберігати цілий арсенал зброї, — говорить Тимошенко.

Журналісти починають сміятися. У приміщенні спекотно, в Тимошенко трохи рум"яніють щоки. Вона зазначає, що на рефінансування банків Нацбанк видає гроші під 16% річних і матиме з цього прибуток.

Було знайдено достатню кількість важкої зброї

— Зазвичай він залишається у Нацбанку до наступного року, — каже Тимошенко. — Але під час кризи не можна так розкошувати. Із цих грошей треба фінансувати Євро-2012. Вони належать державі. Але на такий закон президент наклав вето. Тому для подолання цієї заборони у п"ятницю збереться Рада.

Прем"єрка говорить, що на запитання відповість у середу.

— Юліє Володимирівно, — кричать їй услід журналісти. — На що ж вас чекало 100 людей? Ми могли б і по телевізору вас побачити.

Тимошенко опускає очі й швидко виходить.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єрка заявила про початок оздоровлення економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути