Ексклюзиви
середа, 03 червня 2009 17:29

Прем"єрка обережно агітувала за широку коаліцію

Автор: фото: УНІАН
  Працівники трьох недержавних шахт Донеччини пікетують під стінами Кабінету Міністрів. Фото зроблене 2 червня
Працівники трьох недержавних шахт Донеччини пікетують під стінами Кабінету Міністрів. Фото зроблене 2 червня

Учора другий день близько тисячі працівників трьох недержавних шахт із Донеччини страйкували під Кабінетом Міністрів. Вимагали, аби їхню продукцію викупила державна компанія "Вугілля України".

Мовляв, через неможливість продати вугілля вони вже два місяці не отримують зарплати. Однак міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець їм відмовив. Порадив шукати інші ринки збуту.

Чоловіки та жінки стоять під зливою. Біля них близько півсотні людей, які тримають плакати: "Врятуємо банки від кризи". Лунає пісня "Идет война народная", потім гімн України.

— Наши требования не удовлетворили, — нервово каже директор шахти "Жданівська" 35-річний Руслан Дубовський і лається. — Нужно, чтобы у нас выкупили уголь в том размере, как было договорено. Иначе мы отсюда не уйдем!

Заступник директора шахтоуправління імені Чапаєва 47-річний Валерій Савченко додає, що продавали б вугілля недержавним структурам — однак це їм забороняє спеціальна постанова уряду.

— Тимошенко обязала нас продавать только "Углю Украины"! — обурюється.

Вимагають зустрічі із прем"єркою 48-річною Юлією Тимошенко. Вона в цей час проводить засідання уряду.

Міністри збираються заздалегідь. Голова Міноборони Юрій Єхануров, 60 років, іде на своє місце. Вітається з колегами. Звертається до заступника міністра внутрішніх справ 53-річного Михайла Вербенського:

— Кажуть, питання стоїть так: або я, або Луценко, — натякає на зміни в уряді.

— Я такого не чув, — відказує той.

Міністр транспорту Йосип Вінський бере зі столу шматочок лимона і з"їдає. Утирається серветкою.

Кажуть, питання стоїть так: або я, або Луценко

— Що це ви так хорошо сьогодні виглядаєте?— із усмішкою говорить міністр житлового-комунального господарства 48-річний Олексій Кучеренко до міністра культури Василя Вовкуна. Той і собі всміхається та сідає у крісло.

Тимошенко запізнюється на 20 хв. Швидко заходить до зали.

— В Україні розпочалася експлуатація пасажирського літака АН-148, — каже. — Ми одна з семи держав у світі, здатних самостійно, з початку до кінця зробити літак. Маємо вже замовлення на продаж.

Говорить про вдале наповнення бюджету за два останні місяці та збільшення експорту зерна. Обіцяє облаштувати у містах оптово-роздрібні ринки, де селяни зможуть торгувати без націнок. Мовляв, це буде конкуренція супермаркетам. Насамкінець зауважує, що проти неї поширюють брехню, однак уряд стабільно працює:

— Ми маємо сьогодні перші паростки надії на економічну стабілізацію. І тому хотіла б, щоб усі ми далі продовжували так працювати, як ми це робили в цих важких умовах. Але хотілося б, аби ця робота відбувалася в політичному комфорті, при політичному об"єднанні всіх сил у парламенті.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єрка обережно агітувала за широку коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути