четвер, 11 вересня 2008 19:31

Прем"єр не приїхала до нафтовиків через президента

У середу ввечері в столичному палаці "Україна" відзначали День працівника нафтогазової промисловості. Чекали на прем"єр-міністра Юлію Тимошенко.

Перед початком свята гості проводять час у буфетах: пригощаються коньяком, соком, бутербродами. Їх запрошують до концертної зали. На сцені встановлено дві трибуни. Позаду однієї — український прапор та президентський штандарт, хоча участь глави держави не анонсували. Присутні чекають півгодини. Працівник протоколу виходить на сцену і кладе на президентську трибуну папери з текстом виступу і наручний годинник.

— Президент України Віктор Ющенко! — оголошують.

Глава держави у цей момент стоїть за кулісами праворуч сцени. Хреститься і виходить. За ним — голова "Нафтогазу" Олег Дубина, 49 років. Зала підводиться й аплодує. Юлії Тимошенко немає.

— Ми сьогодні вшановуємо працю унікальну для будь-якої економіки світу, — тихо говорить 54-річний Віктор Ющенко. — Ви творите продукт, який часто по праву називають хлібом промисловості. Тому я як президент приділяв і буду приділяти першочергову увагу нафтогазовій сфері.

Одягає окуляри й зачитує виступ. У ньому нагадує історію становлення галузі в Україні. Зазначає, що ми маємо стати енергетично незалежними від інших країн.

— Маємо колосальні перспективи по запасах нафти та газу в шельфах Чорного моря, — продовжує президент. — Тому після довгих дискусій і тендерів на право вести розробку шельфу в українській владі будуть розставлені всі крапки, і ми дамо змогу працювати інвесторам.

Глава держави хреститься і виходить

Глава держави має на увазі скасування урядом ліцензії компанії "Венко" на розробку чорноморського шельфу. Віктор Ющенко додає, що вимагатиме від Кабінету Міністрів прокачувати нафту трубопроводом "Одеса—Броди" у напрямку Європи.

Разом із Олегом Дубиною нагороджують орденами, медалями та почесними званнями працівників галузі. Прощається та йде за лаштунки.

Щойно президент виходить, до зали заходить з охоронцем перший віце-прем"єр Олександр Турчинов, 44 роки. Передає вітання від прем"єрки. Про причини її відсутності не говорить. Зазвичай в останні місяці Юлія Тимошенко ігнорує заходи, в яких бере участь Віктор Ющенко.

— Урядові заходи дозволили оздоровити фінансовий стан компанії "Нафтогаз", — переконує він. — Хоча Олег Дубина в лютому казав, що ще не бачив більш запущеної ситуації.

Турчинов вручає грамоти від Кабміну.

Після урочистостей із нагородою і букетом гвоздик на вулицю виходить приборист із Миколаєва 53-річний Віктор Дюжець. "ГПУ" запитує про враження від привітань президента і першого віце-прем"єра.

— Я і не знав, що тут будуть такі високі гості, — ніяковіє чоловік. — Але ця політика вже так набридла!

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр не приїхала до нафтовиків через президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути