Ексклюзиви
вівторок, 03 березня 2009 18:26

Прем"єр хоче націоналізувати облгази

Донецька область не оплатила навіть 1% спожитого від початку року газу. А найсправніше платить Закарпаття. Про це вчора під час наради у Кабміні повідомила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 48 років.

— Якщо не будемо справлятися з платежами, то, безумовно, залишимося знову без газу. Європейський союз з усією душею підтримає відключення газу для України, — каже глава уряду.

У великій залі для нарад на сьомому поверсі Кабінету Міністрів душно. На розмову з Тимошенко приїхали заступники голів облдержадміністрацій, обласних теплокомуненерго, облгазів.

Прем"єрка вся у чорному. Нарікає на зловмисних неплатників. Найбільше — на східні області. Загалом за газ заборгували 10,7 млрд грн.

— Я не дам цього разу всім вам, включаючи й ті області, де править сьогодні Партія регіонів, я не дам вам зробити уряд крайнім! — запевняє Тимошенко. — Населення розраховується. Якщо розрахунків із "Нафтогазом" не буде, то ми направимо податкову, Контрольно-ревізійне управління, звернемося до Генеральної прокуратури, щоб урешті-решт розібратися. Я маю на увазі теплокомуненерго й облгази.

Досі у залі панувала тиша. Але після цих слів починають скрипіти дерев"яні крісла, наростає бубоніння, а найсміливіші іронізують упівголоса:

— Це ви вмієте!

— Ви подивіться, будь ласка, на зал! — відповідає прем"єрка. — Просто я хотіла би, щоб преса, телекамери... Потужні, самодостатні чоловіки сидять у залі, вони є керівниками високого рівня. Жодної жінки. Що заважає хоча б ті гроші, які населення перерахувало, сплатити за природній газ і не ставити Україну в таку важку ситуацію? Де "Нафтогаз" має брати гроші на розрахунки з Росією, якщо така якість розрахунків теплокомуненерго й облгазів? Якщо облгази не почнуть розраховуватися, то ми будемо через процедуру банкрутства або через внесення відповідного закону до Верховної Ради повертати їх у державну власність.

На трибуну виходить представник "Нафтогазу". Критикує обласних керівників за несплату. Журналістів просять вийти. Тимошенко відводить погляд від доповідача і споглядає, як виносять телекамери. Дивиться довго, доки двері не зачиняються.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр хоче націоналізувати облгази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути