вівторок, 29 травня 2012 07:30

Представники опозиції пішли в наступ на лави "регіоналів"

Автор: фото: Сергій Старостенко
 

"Нунсівець" Іван Стойко та "бютівець" Михайло Волинець повалили на стільці урядової ложі "регіонала" Вадима Колесніченка. Так у четвер, 24 травня, завершився розгляд парламентом законопроекту "Про засади державної мовної політики", який фактично відкриває дорогу для запровадження російської другою державною. Документ підготували "регіонали" Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов.

Під час обговорення депутати від Партії регіонів стали біля президії, захищаючи її від можливого наскоку опозиціонерів. Натомість опозиціонери блокували трибуну. До голосування залишалася 1 хв., коли "нунсівець" Андрій Парубій пробрався до президії та вихопив стілець з-під спікера Володимира Литвина. Той закрив засідання і пішов із зали. Представники опозиції пішли в наступ на лави "регіоналів". Хтось перескакував огорожу, когось через неї перекинули. "Регіонали" скидали із себе піджаки, краватки та виштовхували опозиціонерів назад у залу. Хтось кинув скляну пляшку мінералки. Вона пролетіла над натовпом і вдарилася об стіну.

У 5-хвилинній сутичці "бютівцям" Миколі Петруку проломили череп, Степанові Курпілю зламали безіменний палець на лівій руці. Вадимові Колесніченку розірвали сорочку.

Наступного дня законопроект на голосування не поставили.

Зараз ви читаєте новину «Представники опозиції пішли в наступ на лави "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути