Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2018 06:55

"Порошенко використовує корупцію для управління країною"

— Подам до парламенту законопроект, яким із Конституції пропонується викреслити норму, що дозволяє базування Чорноморського флоту РФ в Україні. Після того, як повернемо Крим, російської бази в Севастополі не буде, — каже президент 52-річний Петро Порошенко з трибуни парламенту 20 вересня.

Виступає зі щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє та зовнішнє становище України. Говорить 1 год. Кілька разів зал аплодує. Торік Порошенко виступав на 35 хв довше. Коли переходить на тему мови, нардепи-"опоблоківці" Олександр Вілкул, Вадим Новинський і Нестор Шуфрич виходять із зали.

— Будемо вживати дієвих заходів для зміцнення державного статусу української мови, посилення і поширення її в усіх сферах публічного життя, — говорить Порошенко.

Про спрямованість на НАТО:

— Ми вибралися з лабіринтів багатовекторності. Ледве вискочили зі смертельно небезпечної пастки позаблоковості. І від 2014 року твердо прямуємо своїм шляхом — до Європейського Союзу і НАТО. Лише інтеграція України до євроатлантичного безпекового простору гарантує нам мир, безпеку, незалежність, підвищення рівня життя.

Про досягнення:

— Ми зробили сильну й успішну Україну невід'ємною і безспірною частиною Європи без жодної перспективи повернення до зони російського впливу. Побудували боєздатну армію. Повертаємо українській церкві гідне місце в світовому православ'ї. Утверджуємо українську мову — складову сили і успіху нашого народу.

Про томос:

— Екзархи Вселенського патріарха сказали мені: процес надання автокефалії Україні виходить на фінішну пряму. Не знаю, коли саме ухвалять томос і коли його привезуть до України. Але упевнений, що колесо цієї історії ми розкрутили так, що повернути його ніхто не зможе.

Гарантую: держава поважатиме вибір тих, хто залишиться у церковній структурі, яка зберігатиме єдність із Російською православною церквою. У той же час гарантую, що держава захистить права тих священиків і мирян УПЦ Московського патріархату, які добровільно вирішать вийти з-під Москви, щоб разом з іншими православними творити єдину помісну українську церкву. І не треба їх лякати.

Про нові стандарти Збройних сил:

— Маємо взяти планку зовсім іншої висоти: нові технології, модернізацію, доозброєння і переозброєння, перехід на стандарти НАТО з урахуванням нашого унікального досвіду відсічі агресії. Вимагаю від військового керівництва нестандартних і асиметричних відповідей на будь-які сценарії та плани противника. Прискорити досягнення оборонним сектором стандартів Північноатлантичного альянсу і повної сумісності з арміями країн — членів військово-­політичного блоку.

Про агентів Кремля:

— У період виборів питання інформаційної безпеки є одним із головних. Частина нашого інформаційного поля так само окупована, як частина української території. В Україні все ще діє мережа російської агентури, яка бере під контроль медіа, плодить "незалежні" громадські організації. Вони підконтрольні Кремлю, роздмухують антиукраїнські, антиєвропейські настрої. Тому підтримую ідею законопроекту (17 вересня до парламенту його вніс керівник фракції "Народного фронту" Максим Бурбак. — ГПУ) про реєстрацію агентів впливу держави-агресора РФ.

— Виступ Петра Порошенка нагадував передвиборну промову. Президент не зробив жодного аналізу внутрішнього і зовнішнього становища країни, — говорить колишній народний депутат Тарас Стецьків, 54 роки.

— Петро Олексійович озвучив свої гасла на другий термін. Вони всюди висять на бігбордах — "Армія, мова, віра". Але по суті нічого не сказав про боротьбу з корупцією. Цю тему майже оминув. Де розслідувані резонансні справи? Які покарання понесені? Промовчав про відкати в оборонній галузі. А все тому, що Порошенко використовує корупцію для управління країною. Призначає ручного генпрокурора, антикорупційні органи взяті під контроль. Посадок топ-корупціонерів, які очікує суспільство, не буде. Це вдарить по шансах Порошенка на вихід у другий тур і перемогу на виборах.

Чуємо правильні речі про армію і навіть можливий силовий сценарій звільнення Донбасу. Але після вторгнення російської регулярної армії в Україну за чотири з половиною роки президент так і не спромігся запровадити воєнний стан.

У Порошенка гарно поставлений голос, впевненість у сказаному. Але коли порівняти слова і дії, то між ними різниця, як між небом і землею.

Зараз ви читаєте новину «"Порошенко використовує корупцію для управління країною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути