вівторок, 02 жовтня 2018 06:45

Порошенко продає завод Тігіпку

"Думаю вже зрозуміло, що на місці заводу будуть житлові квартали", — пише журналіст-розслідувач 31-річний Денис Бігус у "Фейсбуку" 26 вересня. Цього дня стало відомо про продаж столичного заводу "Кузня на Рибальському" групі "ТАС" Сергія Тігіпка.

Завод належить президентові Петрові Порошенку та його товаришеві народному депутату Ігореві Кононенку.

"Кузня на Рибальському" спеціалізується на суднобудуванні. Із 2014-го там виготовляють військову техніку для Збройних сил України за державні гроші. Будують бойові катери, модулі, БТРи.

Торік основні засоби підприємства оцінювали в понад 275 млн грн.

— Порошенко продає завод, щоб перед виборами показати — виконує обіцянки. "Рошен" не вдалося, то хоч "Кузню на Рибальському", — розповідає політолог Тарас Загородній, 39 років.

— Підприємство знаходиться недалеко від центру, там багато землі під забудову. Тігіпко — один із небагатьох, хто зберіг позиції в бізнесі, запускає нові проекти. У нього є гроші. Купує те, що коштує дешево.

Зазвичай ставлять ціну в три річні обороти. Якщо було 100 мільйонів гривень за рік, то продадуть за 300. Це може бути й обмін активами між Порошенком і Тігіпком.

Сергій Тігіпко тричі був народним депутатом.

Працював міністром економіки в уряді Віктора Ющенка. Керував Національним банком. Очолював передвиборний штаб Віктора Януковича. Був радником прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. На президентських виборах ­2010-го набрав 13% голосів. За два роки його партія "Сильна Україна" влилася в "Регіони". Тігіпко став віце-прем'єром в уряді Азарова.

До фінансово-промислової групи "ТАС" входять однойменна страхова компанія, VSБанк, Універсал банк, "Таскомбанк". До промислової групи — Кременчуцький сталеливарний завод, підприємство "Дніпровагонмаш", товариство "Старк". Також — аптеки.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко продає завод Тігіпку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути