середа, 06 жовтня 2010 04:18

Поняття виборів остаточно знівелюють

 

Центральна виборча комісія оприлюднила партійну приналежність керівного складу в 600 міських та районних територіальних виборчих комісіях. Керівниками тервиборчкомів вважають голів, їхніх заступників та секретарів. Всього по Україні 1,8 тис. осіб. - Наявний розподіл керівників ТВК формально ніяк не вплине на підрахунок голосів. Голова комісії має право скликати засідання, ставити печатку. Але він не приймає одноосібне рішення, - вважає голова Комітету виборців України 35-річний Олександр Черненко.


- Формально ЦВК абсолютно законно розподілила керівний склад територіальних комісій. Інша річ, що від БЮТу реєстрували представників трьох партій, які входять до блоку - "Батьківщини", "Реформи та порядок" та УСДП. Фактично ж на місцях члени БЮТу можуть співпрацювати з владою, тому "регіонали" отримали абсолютну перевагу. Тепер "Батьківщині" доводиться шукати партнерів серед "Народної самооборони", а не зі своїми старими партіями-партнерами.

Склад комісій вплине на підбиття результатів виборів, вважає політолог Михайло Басараб, 33 роки:

- Партія регіонів отримала повний контроль над вертикаллю ТВК. Уже зараз, члени ТВК чинять перепони опозиційним кандидатам - не реєструють їх. А коли будуть підраховувати голоси, то остаточно знівелюють поняття виборів. У тому числі, я допускаю, що можливі фальсифікації.

Зараз ви читаєте новину «Поняття виборів остаточно знівелюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути