середа, 19 квітня 2006 17:37

"Помаранчеві" сваряться далі

Президента Віктора Ющенка непокоїть, що потенційні учасники "помаранчевої" коаліції зволікають із виробленням реальної програми діяльності. Натомість багато часу, сил та енергії витрачають на взаємні образи та з"ясування стосунків через засоби масової інформації.

Таку позицію глави держави передала його прес-служба. Раніше Тимошенко і Мороз закликали президента втрутитися у переговорний процес "помаранчевих". Водночас вони однозначно заявили: місце прем"єра має отримати Блок Юлії Тимошенко, а Соцпартія — місце голови Верховної Ради (для Олександра Мороза). "Наша Україна", на їхню думку, посаду вже має — президентську.

Усе це, а також взаємні звинувачення останніх днів, ще більше ускладнили створення коаліції. Небажання "Нашої України" погодитися на призначення Тимошенко прем"єром БЮТ пояснює закулісними переговорами "нашоукраїнців" із Партією регіонів. "Наша Україна" виступила з відповіддю: "Ми констатуємо, що тим самим саме ця сила робить усе можливе і неможливе, аби коаліція за участю "Нашої України" не відбулася, зводячи переговорний процес до закріплення за Тимошенко посади прем"єра, а за СПУ — спікера парламенту".

— Переговорний процес повинен йти на основі таких понять, як стратегія, програма. І це не може бути програма власних інтересів, навіть дуже гідних людей, — заявив учора прем"єр-міністр Юрій Єхануров.

Зараз ви читаєте новину «"Помаранчеві" сваряться далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути