Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2018 07:30

Полторак буде цивільним міністром оборони

— Ви віддали службі у погонах 35 років. А Нацгвардію і Міністерство оборони очолили у найскладніший та найдраматичніший час історії нашої держави. Дякую, пане генерале, за бездоганну військову службу Україні і ласкаво прошу, Степане Тимофійовичу, до цивільного життя, — каже президент 53-річний Петро Поро­шенко Степану Полтораку на урочистостях із вшанування українських військових біля Маріїнського палацу 13 жовтня. Той написав рапорт про звільнення з військової служби.

Степан Полторак продовжить виконувати обов'язки міністра оборони, але в статусі цивільної особи. Цього вимагає закон "Про національну безпеку України" і стратегія оборонних реформ відповідно до стандартів НАТО. Полторак керує Міноборони з жовтня 2014-го. До цього командував Нацгвардією.

— Призначення Степана Полторака на цивільну посаду — це окозамилювання, а не реформа, — говорить 47-річний Дмитро Снєгирьов, співголова громадської ініціативи "Права справа".

— Це профанація ідеї контролю за діяльністю силових структур. Поміняли шило на мило. Не відбулися не тільки кадрові зміни. Старою залишається політика всередині Міністерства оборони. Зокрема, щодо контролю за матеріально-технічним забезпеченням Збройних сил, зберіганням боєприпасів.

На жаль, призначення у владних верхах відбуваються не за професійними якостями, а за особистими зв'язками. Якщо ти відданий певній політичній силі чи першій особі держави — отримуєш посаду. Полторак відданий Порошенкові, тому і залишається міністром оборони. До президентських і парламентських виборів кадрових змін у системі Збройних сил, Служби безпеки не буде. Незважаючи на гучні скандали у цих структурах, президент нікого не звільнить — бо тоді зруйнується корупційний ланцюг.

Зараз ви читаєте новину «Полторак буде цивільним міністром оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути