вівторок, 16 листопада 2010 10:33

"Податковий кодекс може бути ухвалений у прискореному режимі"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  15 листопада. Під комітетами Верховної Ради на вулиці Грушевського відбулися три мітинги
15 листопада. Під комітетами Верховної Ради на вулиці Грушевського відбулися три мітинги

У понеділок уранці під стінами Верховної Ради відбуваються мітинги — проти реклами цигарок та алкоголю, законопроекту про мови та ухвалення Трудового кодексу.

— За цим Трудовим кодексом дається право роботодавцю вводити 48-годинний робочий тиждень, — каже колишня голова Фонду держмайна, лідер Союзу жінок 53-річна Валентина Семенюк-Самсоненко. — Крім того, видавати нормативні документи, не погоджуючи зі профспілками, не враховуючи колективні договори. Це означає, що розпадуться всі профспілкові організації, а роботодавці будуть регулювати всі трудові відносини в Україні.

Поряд із нею із 20 людей б'ють палицями по порожніх алюмінієвих відрах. Скандують: "Ні — другій державній мові!". Біля них лежать плакати: "Боріться з кризою, а не з мовою", "Хочеш двомовність — вивчи японську".

— На цьому тижні ні Трудового кодексу, ні закону про мови в порядку денному немає, — говорить віце-спікер, "бютівець" Микола Томенко, 45 років.

У комітети Верховної Ради на засідання погоджувальної ради заходять депутати. Домовляються розглянути у вівторок у другому читанні Податковий кодекс. Цього дня до Києва під стіни Ради обіцяють з'їхатися близько 50 тис. підприємців на мітинг.

— Якщо буде можливість, треба продовжити робочий день на декілька годин, щоб спробувати встигнути за один день закінчити розгляд цього питання, — каже голова комітету з питань податкової та митної політики "регіонал" Віталій Хомутиннік, 34 роки.

— Якщо раптом ми не встигнемо це зробити і будуть депутати надзвичайно зморені, тоді є пропозиція в четвер продовжити розгляд питання до завершення, — каде спікер 54-річний Володимир Литвин.

— Там 4,5 тисячі поправок. Одна наша фракція подала близько 800, — говорить лідер фракції БЮТ 54-річний Іван Кириленко. — Це не той документ, який може бути весь на автоматі проголосований.

— Ви підштовхуєте до того, що Податковий кодекс може бути ухвалений у прискореному режимі, — звертається до опозиції керівник фракції "Регіонів" Олександр Єфремов, 56 років. — Цілком природно, що ті помилки, які спочатку можуть бути закладені в цьому документі, не будуть виправлені.

Зараз ви читаєте новину «"Податковий кодекс може бути ухвалений у прискореному режимі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути