середа, 02 березня 2011 05:00

"Почнуть заарештовувати за квіти на 8 Березня"

"Почнуть заарештовувати за квіти на 8 Березня"

У четвер парламент голосуватиме президентський законопроект "Про запобігання та протидію корупції". Пропонують заборонити чиновникам отримувати подарунки дорожчі за 164 грн. Інакше урядовець сплатить штраф до 12 750 грн або ж його арештують на півроку.

Депутати дискутують із приводу того, яким має бути покарання за отримання подарунку. Одним із варіантів є звільнення з роботи.

— Такий закон працюватиме вибірково, — каже депутат-"бютівець" Володимир Бондаренко, 58 років. — Якщо треба буде викинути когось неблагонадійного з органів влади, знайдеться той, хто напише заяву про дарунок. У законі багато завуальованих речей. Наприклад, під його дію не підпадають заступники міністрів, які є політичними особами. Вони виведені із системи державних службовців. Зате тут значаться фізичні особи. Це прості громадяни. Тепер вони не зможуть подарувати на день народження своїм друзям чи родичам якісь подарунки, якщо ті держслужбовці. Маразм повний. Почнуть заарештовувати за квіти на 8 Березня, навіть від таємних прихильників. Мені Віталій Кличко подарував ручку "Монблан" (коштує від $3 тис. — "ГПУ"). Зараз Віталій би сів за це до в'язниці.

За допомогою цього закону влада зможе ще більше переслідувати своїх опонентів, вважає політолог 34-річний Михайло Басараб:

— Президент наводить статистику про переслідування корумпованих представників нинішньої влади. Але мова йде про дрібних клерків, яких зловили на хабарі в райадміністрації чи сільській школі. Антикорупційні ініціативи Януковича — це профанація, лицемірство.

Зараз ви читаєте новину «"Почнуть заарештовувати за квіти на 8 Березня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути