Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2011 06:15

Підірваний пам'ятник Сталіну оцінили в 350 тисяч

"Тризубівцям", затриманим за підозрою в підриві пам'ятника Сталіну, перекваліфікували статтю обвинувачення. Їм інкримінують "умисне знищенні майна шляхом вибуху, яке заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах". За таке дають до 10 років тюрми. Раніше звинувачували у груповому хуліганстві — до трьох років тюрми.

— Із неофіційних джерел відомо, що звинувачення змінили після писульки комуністів. Вони склали здоровенний кошторис збитків. Включили опитування громадської думки, куліш, який варили на відкритті пам'ятника, послуги експерта в оцінці збитків, — розповідає заступник центрального проводу "Тризуба" 28-річний Андрій Тарасенко.

Комуністи Запоріжжя встановлювали пам'ятник Сталіну біля свого обкому торік. У ніч на 1 січня його підірвали. За підозрою в організації вибуху міліція затримала по всій Україні членів громадської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери.

Пам'ятник однозначно буде відновлений, кажуть комуністи. Вимагають відшкодувати їм збитки — 350 тис. грн.

— На попередній пам'ятник ми витратили 69 тисяч, — каже другий секретар Запорізького обкому КПУ 31-річний Олександр Зубчевський. — А ще оцінили вартість проекту, постаменту, транспортування, витрати на урочисте відкриття. Включили до цієї суми й моральний збиток, який вибух наніс працівникам обкому Компартії. Це близько 60 тисяч гривень.

Нове звинувачення висунули "тризубівцям" Едуарду Андрющенку, Василю Абраміву, Віталію Вишнюку, Анатолію Онофрійчуку, Пилипу Тарану, Роману Хмарі, Василю Лабайчуку та Юрію Пономаренку.

Зараз ви читаєте новину «Підірваний пам'ятник Сталіну оцінили в 350 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути