Ексклюзиви
вівторок, 14 січня 2014 09:48

Під Верховну Раду звезли прихильників влади

Із 12 січня у київському Маріїнському парку збираються люди. Розбивають шість військових наметів. Продовжують провладну акцію "Площа єднання", що розпустили 23 грудня.

У понеділок вранці мітингувальників тут понад тисячу. Лопатами збивають лід з асфальту, посипають дорогу сіллю. Міліція огороджує територію парку металевими секціями. Входи та виходи перекрили правоохоронці й учасники акцій. Кажуть: зібралися, щоб 16 січня депутати ухвалили держбюджет на 2014 рік. Доти планують стояти близько 10 тис. людей.

– Понімаєте, я дуже переживаю, щоб прийняли бюджет, – розказує Ганна Вернадська із селища Єрки Катеринопільського району на Черкащині. – Всігда у всі роки в нас був бюджет і я на шото надіялася. По 5 число кожного місяця всігда на мою дитину були кошти, бо інвалід. Сьогодні 13-те і дитина таблєтки не п'є. Куди мені звертатися? Ніхто ж не позичить. Ми обирали президента, парламент, довірили їм свій голос. Якби більшість за них не голосували, їх би при власті не було. А власть нічого не може зробити, бо їй не дають. Тому приїхали сюди підтвердити свої голоса.

Близько 11.00 до барикад на майдані Незалежності підходять літні чоловіки та жінки з антимайдану. Намагаються розібрати їх. Загони самооборони не підпускають.

– Ми збираємо тисячу підписів, щоб прийняли закон про розблокування вулиць у Києві, – говорить 42-річний Олександр Зінченко, комендант наметового містечка антимайдану. – Скільки можна не їздити по Хрещатику, не ходити по магазинах? Це заважає людям жити, заважає стабільності.

Зараз ви читаєте новину «Під Верховну Раду звезли прихильників влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути