четвер, 16 червня 2011 07:00

Під амністію потраплять 10 тисяч засуджених

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  15 червня у сесійній залі ”регіонал” Павло Сулковський показує свою бордову футболку з написом ”Царь, просто Царь!”
15 червня у сесійній залі ”регіонал” Павло Сулковський показує свою бордову футболку з написом ”Царь, просто Царь!”

На книжкову ятку в фойє Верховної Ради завезли 10 книжок радниці президента Ганни Герман "Червона Атлантида". Продають по 48 грн.

— Одразу купили дві, — каже продавщиця. Але відмовляється називати, хто придбав.

Спікер Володимир Литвин ставить до розгляду проект закону про амністію.

— Амнистии не было два года, — каже з трибуни "регіонал" Володимир Малишев, 60 років. — Многие заключенные могут быть освобождены по действующему законодательству в этом году. Но это не касается тех, кто совершил тяжкие и особо тяжкие преступления, и тех, кто не возместил материальный или моральный ущерб за свои преступления. Мы подсчитали, что выйдут 10 тысяч людей. Это старики, беременные и несовершеннолетние.

— Правова природа амністії та відшкодування збитків — різні речі, — говорить 53-річний Володимир Мойсик із блоку НУ-НС. — Від тих, хто попадає під амністію, ніколи не вимагали відшкодувати збитки. Якщо ми приймемо це, то на волю не вийде жодна людина.

Закон приймають 294 голосами й переходять до законопроекту "нунсівця" Андрія Парубія про денонсацію Харківських угод. У цей час комуніст Володимир Матвєєв на комп'ютері переглядає документальний фільм про Гітлера.

— Економічне значення угод не виправдалося, — каже з трибуни член групи "Реформи заради майбутнього" 47-річний Тарас Чорновіл. — Країни Євросоюзу добиваються від Росії більш значних знижок на газ, ніж ми, і без усіляких поступок.

Слова просить "регіонал" 60-річний Іван Вернидубов:

— Аргументи за денонсацию полностью никчемные! Такие законопроекты может вносить только правительство, а не отдельные депутаты.

— Ганьба! — кричать депутати.

Литвин намагається заспокоїти депутатів. Вернидубову не дають договорити.

— Почему вы ведете себя по-хамски? — каже він та сідає.

Питання про денонсацію не включають до порядку денного. Також провалюють  законопроект "бютівця" Андрія Павловського про денонсацію угоди між урядом СРСР та урядом Кіпру, що дозволяє без податків виводити гроші на кіпрський офшор. За неї голосують 108 опозиціонерів.

— Звертаюся до власників офшорних рахунків, їх багато у цій залі! — кричить із трибуни 46-річний Андрій Павловський. — Вкладайте ваші гроші у власні підприємства!

"Бютівець" Остап Семерак передає Литвину запит, чому у сесійній залі перебуває не депутат.

— Усіх, хто не має відношення до сесійної зали, залиште сесійну залу, — каже 55-річний Володимир Литвин. — Я звертаюся до апарату і управління державної охорони, що це таке?

Виявляється, в залі сидів віце-прем'єр Криму Павло Бурлаков, який донедавна був нардепом-"регіоналом". Він вибігає із зали.

Зараз ви читаєте новину «Під амністію потраплять 10 тисяч засуджених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути