вівторок, 13 січня 2009 17:30

Петро Олійник пішов у відставку

  Петро Олійник був представником президента у Верховній Раді 43 дні
Петро Олійник був представником президента у Верховній Раді 43 дні

Представник президента у Верховній Раді та заступник глави секретаріату Петро Олійник, 51 рік, подав у відставку. Глава держави її прийняв.

— Так учинив би кожен європейський політик, — пояснює Олійник. — Нещодавно моє ім"я було втягнуто в корупційну історію з суддею Зваричем. Сподіваюся, що моя відставка дасть можливість правоохоронним органам провести об"єктивне розслідування.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича 2 грудня 2008 року. У його кабінеті та квартирі вилучили $1 млн і 2 млн грн. Зварич зізнався, що позичив їх "у свого друга, адвоката-бізнесмена Володимира Косенка". А гроші в його робочому кабінеті були призначені для того, щоб за традицією "засіяти" нове приміщення. У ніч на 12 грудня Зварич зник. Прокуратура оголосила його в розшук.

Президент Віктор Ющенко звинуватив прем"єрку Юлію Тимошенко у спробах покрити Зварича. Нібито цим, за її наказом, займається депутат-"бютівець" Андрій Портнов. У БЮТі це заперечують.

За версією слідства, $100 тис. суддя отримав у жовтні 2007 року від одного з львівських підприємців у кабінеті тодішнього губернатора Львівської області Петра Олійника. Він пішов із тої посади торік у лютому. А в грудні 2008-го став одним із заступників Віктора Балоги в Секретаріаті президента й офіційним представником Віктора Ющенка у Верховній Раді.

— У жовтні 2007-го я був на лікарняному після операції в "Рудольфінерхаус". Тоді переніс дві складні операції, — відповідає на звинувачення Петро Олійник.

Зараз ви читаєте новину «Петро Олійник пішов у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути