пʼятниця, 15 вересня 2017 06:15

Павла Гриба арештували на два місяці

Суд російського Краснодара прийняв рішення арештувати на два місяці українця Павла Гриба, 19 років. Ухвала датована 17 серпня, ще за тиждень до затримання чоловіка в Білорусі.

Павла Гриба викрали працівники російської Федеральної служби безпеки з білоруського Гомеля 24 серпня. Туди українець приїхав на зустріч із дівчиною. Два тижні про нього нічого не було відомо. Потім з'ясувалося, що він перебуває у слідчому ізоляторі Краснодара. В Росії його звинуватили у тероризмі.

— При викраденні у хлопця був зворотній квиток до України й посвідчення, що він — інвалід з дитинства, — каже адвокат Андрій Сабінін, 47 років. — Люди в цивільному посадили його в мікроавтобус, зв'язали й відвезли у ліс. Там передали іншим особам. Потім тримали кілька днів у якійсь будівлі. Вже тоді, за словами Гриба, прибула слідча бригада й оформила його затримання за російським законом. Повезли до відділку поліції, де він і дізнався, що перебуває у Смоленській області. Там зняли відбитки й відправили у Краснодар.

До затриманого не пускають українських консулів і батька, які намагаються передати теплі речі та ліки.

12 вересня засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова перевезли з іркутського СІЗО до Челябінська. Про причини такого рішення не повідомляють. За кілька днів до цього українця переправили з колонії у Якутії до Іркутська.

25 серпня 2015 року російський суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму.

Зараз ви читаєте новину «Павла Гриба арештували на два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути