Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2012 05:15

"Партия регионов будет настаивать на двух государственных языках"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  На засіданні Верховної Ради 21 червня хтось із депутатів повісив свій піджак на мікрофон комуністки  Вікторії Дем’янчук
На засіданні Верховної Ради 21 червня хтось із депутатів повісив свій піджак на мікрофон комуністки Вікторії Дем’янчук

Кулуарами Верховної Ради в четвер іде керівник фракції "БЮТ-Батьківщина" 46-річний Андрій Кожем'якін. Зупиняється біля порядку денного, що вивісили на стіні на пластмасовій дошці.

— Минулого тижня ми із Сергієм Сасом зустрічалися в лікарні з Юлією Тимошенко, — розповідає. — Вона тримається. Звичайно, їй тяжко бути в неволі і слідкувати за подіями по телебаченню. Їй хочеться підказати, допомогти опозиції, але вона не має такої можливості.

— Це приміщення в лікарні десь 3 на 4 метри, — описує кімнату для побачень "бютівець" 54-річний Сергій Сас. — Є ліжечко, кушетка, стіл. Коли ми зайшли, Юлія Володимирівна лежала на ліжку, а поряд стояв інвалідний візочок. На ньому її привезли. Вона всі 2,5 години лежала на спині. І досі заплітає косу, бо ніхто вже не може уявити її без неї. Якщо говорити про психологічний стан Тимошенко, то він мене вчергове вразив — вона оптиміст, тримає руку на пульсі подій.

Біля виходу із сесійної зали перешіптуються "регіонал" Віталій Хомутиннік та "нунсівець" Василь Петьовка. За 5 хв. "регіонал" стає перед трьома телекамерами.

— Вчора відбулося засідання комітету, де ми розглядали три законопроекти щодо податку на розкіш, — розповідає 35-річний Віталій Хомутиннік. Він очолює комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики. — Прийняли рішення, що не підтримаємо жодного. Створимо робочу групу для опрацювання пропозицій. Одна з концепцій — ввести прогресивну шкалу оподаткування. Тобто, якщо більше заробляєш, то і платиш більше. Законопроект внесемо на розгляд наступного сесійного тижня.

Поруч зупиняється "бютівець" 47-річний Андрій Павловський. Чекає, коли Хомутиннік закінчить:

— Їх лякає оподаткування розкоші. В уряді мільйонери та мільярдери. В парламенті — дві третини таких. Якщо відкинути мішуру, то їхній закон називається "Боротьба бджіл проти меду".

До журналістів виходить автор "мовного законопроекту" 54-річний Вадим Колесніченко. Напередодні він демонстративно пішов із засідання комітету з питань культури. На ньому обговорювали 2,4 тис. поправок до його законопроекту.

— Это был шабаш националистов, — каже. — Думаю, до выборов мы примем законопроект во втором чтении. Партия регионов будет настаивать на включении в редакцию новой Конституции нормы о том, чтобы в Украине было два государственных языка — украинский и русский.

Зараз ви читаєте новину «"Партия регионов будет настаивать на двух государственных языках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути