Ексклюзиви
четвер, 19 серпня 2010 21:35

Парламент збереться позачергово

Ходять чутки, що народні депутати наступного тижня можуть провести позачергове засідання. Для цього треба зібрати 150 підписів. Нібито обговорюватимуть новий Закон про місцеві вибори. Його розкритикували в США, тому коаліція вирішила внести зміни до документа. Сесія ж відкриється 7 вересня.

— Засідання може відбутися, — говорить "бютівець" Сергій Соболєв, 48 років.

"Регіонали" й "литвинівці" запевняють, що нічого не знають про позачергове зібрання.

— Що стосується доопрацювання закону, це залежатиме від рішення погоджувальної ради 6 вересня, — каже лідер фракції Партії регіонів 55-річний Олександр Єфремов. — Є пропозиції дещо почистити в законопроекті. Зокрема питання формування комісій прописати чіткіше, інші технічні моменти. Вони практично всі вже відпрацьовані. Те, що Закон про місцеві вибори можуть критикувати у тій чи іншій країні, дивує. Ви уявляєте, щоб хтось розкритикував якийсь американський законопроект?

Міжнародний республіканський інститут та Національний демократичний інститут США підготували меморандум щодо українського Закону про місцеві вибори. Зокрема зазначають: норма про те, що в них братимуть участь лише партії, створені за рік до того, утискає новостворені політичні сили й дає перевагу іншим.

Зараз ви читаєте новину «Парламент збереться позачергово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути