вівторок, 07 листопада 2017 06:40

Парламент має оновити склад Центральної виборчої комісії

7 листопада Верховна Рада розпочинає пленарний тиждень. Депутати зберуться після двох тижнів роботи в комітетах і з виборцями.

Мають розглянути два варіанти виборчого кодексу, урядові законопроекти про державний бюджет на 2018 рік і приватизацію. Всього з вівторка по п'ятницю – 73 проекти законів і постанов.

19 жовтня Верховна Рада не підтримала законопроект про вибори народних депутатів за відкритими списками. Це є однією із вимог мітингувальників, які з 17 жовтня розбили намети біля парламенту.

– Перш за все потрібно проголосувати за зареєстровану "Опозиційним блоком" і "Батьківщиною" постанову про скасування медичної реформи. Якщо постанова не пройде, то президент підпише закон про медреформу, – розповідає політолог 39-річний Віктор Таран.

– Законопроект про приватизацію державних підприємств депутати мають проголосувати в першому читанні у четвер. Його прийняття дозволить зробити процедури приватизації прозорішими та швидшими.

Треба призначити аудитора Національного антикорупційного бюро. Він повинен мати доброчесну репутацію й користуватися суспільною підтримкою.

Також парламент повинен оновити склад Центральної виборчої комісії (три роки тому сплив термін повноважень 12 із 15 членів. Вони продовжують виконувати обов'язки на підставі змін до закону про ЦВК. – ГПУ), призначити Рахункову палату, ухвалити новий закон про вибори за відкритими списками.

Законопроект номер один – державний бюджет на 2018 рік. У першому читанні його треба ухвалити до 25 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Парламент має оновити склад Центральної виборчої комісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути