Ексклюзиви
середа, 09 червня 2010 07:15

"Пам"ятник псувала тільки одна людина — Микола Коханівський"

Комісія ректорату Київського політехнічного інституту рекомендувала керівництву вузу виключити студента п"ятого курсу хіміко-технологічного факультету 22-річного Івана Срібного. Прокуратура підозрює його в пошкодженні пам"ятника Леніну в Києві торік 30 червня. Про це повідомила листом навчальний заклад. Комісія ректорату звинуватила студента в "діях, що не відповідають високому званню студента". Суд у справі відбудеться 17 червня.

— Наказ про виключення має підписати проректор. Він мені сказав, що комісія лише рекомендувала зробити це, — каже Іван Срібний. — Хотіли по-тихому, боялися розголосу — не вийшло. У п"ятницю через пресу люди про все дізналися. Керівництво університету дало повну задню.

Адміністрація вузу тиснула на вас?

— Тиску не було ні з боку міліції, ні прокуратури, ні адміністрації. У день засідання комісії подзвонили з кафедри й сказали, щоб я зустрівся із замом декана. Він попередив, що має бути ухвалене рішення про моє відрахування. А в обід уже зібрали комісію.

Як ваші однокурсники відреагували на рішення комісії?

— Здивовані реакцією університету. Думаю, у випадку виключення вони мене підтримали б.

Наказ про виключення має підписати проректор

Зі мною зв"язувалися деякі партії, народні депутати. Які саме — промовчу. Пропонували підтримати зверненнями в деканат, Міністерство освіти. Я відмовився, бо не було остаточного рішення про виключення.

Як змінилося ваше життя після випадку із пам"ятником?

— Ніяк. Хіба що мене обмежує підписка про невиїзд.

На інших підозрюваних тиснуть?

— Двоє з нас ніде не вчаться. Один — на заочному. Лишаємось я і Богдан Франта. Йому в технікум теж прийшло звернення від прокуратури. Але комісія вирішила відрахувати його тільки тоді, коли буде рішення суду. І якщо той доведе вину. Я вірю, що суд визнає нас невинними. Є достатньо доказів. Пам"ятник псувала тільки одна людина — Микола Коханівський. Він підтвердив це на відео, яке є в Інтернеті.

Зараз ви читаєте новину «"Пам"ятник псувала тільки одна людина — Микола Коханівський"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути