пʼятниця, 14 жовтня 2011 07:30

Отримала 386 тисяч гривень зарплати прем'єра

Автор: фото з сайта www.tabloid.pravda.com.ua
  Цей будинок з весни 2006 року — житло екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Він розташований в елітному поселенні ”Срібна затока” в Кончі-Заспі під Києвом
Цей будинок з весни 2006 року — житло екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Він розташований в елітному поселенні ”Срібна затока” в Кончі-Заспі під Києвом

Згідно з рішенням суду, Юлія Тимошенко має відшкодувати держкомпанії "Нафтогаз України" 1,5 млрд грн збитків, завданих підписанням газових угод із росіянами. На майно Тимошенко наклали арешт. Однак рішення набуде чинності після апеляції, яку адвокати екс-прем'єра подадуть наступного тижня.

У деклараціях про доходи Тимошенко зазначає лише зарплату. Торік вона заробила 258,2 тис. грн як лідер партії "Батьківщина". За попередній "прем'єрський" рік отримала зарплати 386 тис. 172 грн.

Офіційно у власності екс-глави уряду є лише квартира в Дніпропетровську на 58 кв. м. Ринкова її вартість зараз 280–320 тис. грн. Якщо житло продадуть, Тимошенко протягом наступних років має виплачувати іншу частину боргу.

Із весни 2006-го Юлія Володимирівна живе в елітному поселенні "Срібна затока" в Кончі-Заспі під Києвом.  Її будинок на 460 "квадратів" — навпроти маєтку мільярдера, нардепа-"регіонала" Ріната Ахметова. Ринкова ціна котеджу Тимошенко близько $4 млн, оцінюють рієлтори.

Донедавна колишня прем'єр розповідала, що будинок у Кончі-Заспі орендує. Три роки тому її тітка Антоніна Ульяхіна казала, що родина купила цю нерухомість "у складчину".

— Тимошенко багато років вважали найбагатшою жінкою, — стверджує нардеп від Партії регіонів Інна Богословська, 51 рік. — Вона та її чоловік є засновниками офшорних компаній і весь свій бізнес будували на офшорах. Компаній у неї, по документах, мінімум чотири.

Колишній президент Віктор Ющенко під час останньої президентської кампанії говорив, що в екс-прем'єра є найбільша офшорна компанія на Кіпрі ціною $11 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Отримала 386 тисяч гривень зарплати прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути