вівторок, 06 лютого 2007 16:54

Опозиція три години блокувала роботу парламенту

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Під час блокування трибуни депутат від БЮТу Левко Лук’яненко гортає Конституцію, на якій президент приймає присягу. Поруч із ним (зліва направо) Віталій Курило, Віктор Таран та Олександр Скибинецький
Під час блокування трибуни депутат від БЮТу Левко Лук’яненко гортає Конституцію, на якій президент приймає присягу. Поруч із ним (зліва направо) Віталій Курило, Віктор Таран та Олександр Скибинецький

Учора із самого ранку депутати від Блоку Юлії Тимошенко та "Нашої України" оточили трибуну Верховної Ради, аби не дозволити парламентові розпочати роботу. А місце спікера заблокували депутати від Партії регіонів, — щоб не допустити туди опозицію.

БЮТ і "Наша Україна" вимагають звіту прем"єр-міністра Віктора Януковича. Хочуть, щоб розповів про свої останні переговори з керівництвом Росії щодо українських газопроводів. Також вимагають ухвалити закон про заборону будь-яких маніпуляцій із газотранспортними системами.

— Нам могут дать два месторождения газа в России. Это позволит добывать до 20 миллиардов кубометров газа, — пояснює соціаліст Василь Волга, 38 років.

За його словами, Янукович запропонував Путіну збудувати на території України 240 км додаткового газопроводу. Це дозволить збільшити обсяги транспортування через Україну газу. Користуватися новою трубою будемо спільно з Росією.

Напередодні вночі лідери фракцій БЮТу й "Нашої України" Юлія Тимошенко і В"ячеслав Кириленко підписали заяву про спільну опозиційну діяльність у парламенті.

— Але великої довіри між нашими блоками все одно немає, — каже "нашоукраїнка" Ксенія Ляпіна, 42 роки. — Багатьох із нашої фракції не влаштовує пункт про імперативний мандат.

Я на имя Мороза жалобу подам. Вообще оборзел!

У кулуарах з"являється стурбований голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко, 47 років. У руках тримає синю теку з надписом "ЗАЗ". Питає у знайомих депутатів, чи не бачили БЮТівця Таріела Васадзе. Намагається зайти до сесійної зали. Охоронець пояснює, що без перепустки йому туди не можна.

— Да я только посмотрю, есть ли нужный мне человек, — каже Червоненко, зазираючи у сесійну залу.

Тоді, незважаючи на протест охоронця, заходить.

— Ну что за человек? Вернитесь, вам нельзя! — кричить той услід Червоненку.

Підбігають інші охоронці. Червоненко виходить із зали засідань і штурхає одного з них у плече:

— Ну ладно тебе. Ты что не видел, что я по делу? Не ради себя же пришел.

Поруч зупиняється 32-річний "регіонал" Олексій Журавко і кричить:

— Я на имя Мороза жалобу подам. Вообще оборзел!

На ці двері ставлять іншого охоронця. Той починає перевіряти перепустки у деяких депутатів. Червоненко йде.

Після трьох годин блокування трибуни до сесійної зали заходять Олександр Мороз разом із прем"єром Віктором Януковичем і першим віце-прем"єром Миколою Азаровим.

— Парламент готовий працювати без інтриг, — запевняє Мороз.

Антикризова коаліція пішла на поступки опозиції й голосує за законопроект про заборону маніпуляцій з газотранспортними системами. Також до плану роботи на цей тиждень включають проекти законів про нову систему встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги та підвищення рівня прожиткового мінімуму й зарплат.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція три години блокувала роботу парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути