Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 07:00

"Опоблоківці" хочуть звільнити Уляну Супрун

— Дякую за роботу, яку ви проводите. Розпочати щось нове завжди важко. Ті, хто критикують, мали би щось пропонувати. Бо тільки все погано, все пропало. Звинувачують нинішню команду Міністерства охорони здоров'я у тому, що медицина розвалена. Це, як мінімум, несерйозно, — говорить прем'єр-міністр 40-річний Володимир Гройсман виконувачці обов'язків міністра охорони здоров'я Уляні Супрун на засіданні уряду 4 квітня.

Профільний комітет Верховної Ради у вівторок підтримав проект постанови про звернення до уряду щодо звільнення Уляни Супрун. Його ініціювали депутати з "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул та Ігор Шурма. "Визнати роботу незадовільною", — йдеться у документі.

55-річна Уляна Супрун очолює міністерство із серпня 2016-го. За рік до того отримала українське громадянство. Переїхала зі США. Під час Революції гідності працювала в медичній службі Майдану.

— Парламентарі, які протистоять впровадженню медичної реформи, представляють стару закостенілу й корупційну систему. Та завжди була орієнтована на лікаря, а не на захист пацієнта, — каже політолог Віктор Таран, 40 років. — Ольга Богомолець, Олег Мусій (голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я та її заступник. — ГПУ), представники "Опоблоку" прекрасно жили за старої системи, яка заліковувала, а не лікувала українців останні 26 років. Усі вони були її частинкою — головними лікарями, очолювали громадські ради при міністерстві, працювали в МОЗ. На верхівці піраміди отримували максимальний зиск. Тепер об'єднались у протидії Супрун, яка прагне зламати цю систему.

Медична реформа поступово впроваджується. Із 2 квітня можна підписувати договори з сімейними лікарями, терапевтами й педіатрами.

Зараз ви читаєте новину «"Опоблоківці" хочуть звільнити Уляну Супрун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути