вівторок, 15 травня 2012 00:00

"Опозиція підіграватиме владі"

"Опозиція підіграватиме владі"
Костянтин Матвієнко вважає, що опозиція не зможе створити більшість. Фото: bbc.co.uk/ukrainian

Заяви про імпічмент президентові Віктору Януковичу — це продовження риторики екс-прем'єра Юлії Тимошенко, вважає політолог 47-річний Костянтин Матвієнко. Арсеній Яценюк підтримує цю ідею, бо зараз працює в одній зв'язці з Тимошенко. Хоча ухвалити закон про імпічмент і реально втілити в життя відставку Януковича буде дуже складно та довго.

— Для такої ініціативи потрібна конституційна більшість — 300 голосів у Верховній Раді. Лідери опозиції прекрасно знають, що не створять парламентської більшості, — каже Костянтин Матвієнко. — Розмови про імпічмент — це спосіб показати громадянам, що нинішні опозиціонери — "радикали".

Як варто ставити питання щодо майбутнього Януковича?

— Колапс країни настає швидше, ніж може бути проведена процедура імпічменту. З огляду на це в мене питання до опозиції: хлопці, а чому ви не вимагаєте просто відставки президента? Адже Янукович за два роки привів країну до міжнародної ізоляції, на що Лукашенку в Білорусі знадобилося 20 років. Янукович не має успіхів у будь-якому напрямку. Диктатури в Росії та Білорусі хоч спираються на певний прошарок населення, а хто підтримує Януковича? Його диктатура — карикатурна. Хай опозиція письмово викладе вимоги про відставку і просить людей підтримати це. Натомість вони просто забалакують цю тему.

Чому програма опозиції не акцентує на потребі найнагальніших реформ — територіально-адміністративній, медичній, пенсійній тощо?

— Вони не знають як їх робити. Ці люди мають досить розмите уявлення про реалії українського життя. Та й самі громадяни не вимагають від опозиції реформ.

Який план дій і кінцеві цілі об'єднаної опозиції?

— Тактика цих політиків прямолінійна та простенька — зберегти свої мандати. Пам'ятаєте, свого часу Ющенко підігравав Кучмі, аж поки той не злетів з посади під тиском на нього і країну ззовні. Так само ця опозиція підіграватиме владі до тих пір, поки зовнішній тиск не приведе їх до влади.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиція підіграватиме владі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути