середа, 29 грудня 2010 10:28

Онопенко не піде у відставку через арешт зятя

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Голова Верховного Суду Василь Онопенко
Голова Верховного Суду Василь Онопенко

Новонароджена онука голови Верховного суду Василя Онопенка третій день перебуває в дитячій лікарні "Охматдит". 7-денне маля лежить під крапельницею. Це шоста онука Онопенка, дитина його молодшої доньки Лади та зятя Євгенія Корнійчука — екс-міністра юстиції.

— У матері не стало молока, — розповідає 61-річний Василь Онопенко. — Це відобразилося на дитині. Її забрали в реанімацію. Але лікарі кажуть, що все буде добре. У пологовому її одразу назвали моделлю, бо народилася вагою в 4 кілограми та зростом 56 сантиметрів. Має чорне волосся, чорні вії та брови.

Дитину планують назвати Марією-Анною. При пологах був присутній батько. Звідти Корнійчук поїхав на допит до Генпрокуратури. Розмова тривала 5 год., після неї екс-міністра затримали. Звинувачують у тому, що дозволив провести конкурс на юридичне обслуговування "Нафтогазу" в одного виконавця. Через це півтора року тому вже була порушена кримінальна справа, але її закрили. Експерти кажуть, що арештом зятя тиснуть на Онопенка. Так чинна влада хоче примусити його піти в добровільну відставку.

— Я у відставку не збираюся, — говорить. — Це не прощальний акорд. У мене була розмова з президентом Віктором Януковичем. Я йому сказав: "Ви знаєте мою позицію. Можливо, я незручний голова суду. Я вас запитую: чи піти мені у відставку? Як я поступлю — це інше. Але я запитую". Він мені відповів: "Багато людей хочуть, щоб ви пішли". Я його спитав: "А президент?". "А президент не хоче", — відповів він мені.

Зараз ви читаєте новину «Онопенко не піде у відставку через арешт зятя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути