вівторок, 16 березня 2010 07:48

Олександра Черевка звільнили першим серед губернаторів

Новообраний президент Віктор Янукович звільнив першого губернатора. Ним став голова Черкаської облдержадміністрації 50-річний Олександр Черевко. Керівника Черкащини глава держави звинуватив у занедбанні заповідника "Тарасова гора" в Каневі, який реконструюють шість років.

— Я постійно випрошував гроші на заповідник, — каже Черевко. — Ми написали урядам 43 листи. Найменше грошей отримували під час урядування Януковича. Є звернення Ющенка до Тимошенко про необхідність виділення грошей. Торік у травні ми мали завершити з усіма роботами. Але гроші понад 130 мільйонів гривень отримали у грудні. Встигли освоїти лише близько 20 мільйонів.

В оточенні Черевка звільнення називають політичною помстою. Бо насправді крісло керівника Черкащини після створення нової коаліції віддали Блоку Литвина. Із дня на день у Черкасах очікують на нового голову, нардепа-"литвинівця", уродженця села Онопріївка Тальнівського району 47-річного Сергія Терещука. Він має давні зв"язки з господарським активом області.

Крісло керівника Черкащини віддали Блоку Литвина

Серед претендентів на крісло називають також екс-губернаторів Володимира Лук"янця та Вадима Льошенка, київського підприємця Михайла Бродського та виконувача обов"язків керівника обласного штабу Януковича, екс-нардепа-"регіонала" 59-річного Петра Душейка.

— Я свою основну роботу зробив — вибори виграв, — каже Душейко.— У нас в Україні часто воюють одні, а  отримують інші. Якщо навіть Віктор Федорович обере не мене, я не ображатимуся.

Олександр Черевко очолював облдержадміністрацію з лютого 2005-го. Є керівником обласного осередку партії "Наша Україна". Заявив, що піде у відпустку на 72 дні.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Черевка звільнили першим серед губернаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути