середа, 17 жовтня 2018 07:50

Олег Сенцов потрапив до реанімації

Український політв'язень 42-річний Олег Сенцов знаходиться в ­реанімації міста Лабитнангі Тюменської області Росії. 145 днів не вживав їжі в колонії суворого режиму "Белый медведь". Вимагав звільнити всіх українських бранців із російських тюрем.

Сенцов припинив голодування 6 жовтня. Щоб його не годували примусово, пояснив. Для нього російські лікарі нібито розробили спеціальну дієту.

— Голодування завдало непоправної шкоди здоров'ю. Олег має невідворотні зміни у роботі мозку, — каже двоюрідна сестра режисера 37-річна Наталія Каплан. — Зараз перебуває в реанімації. Його виводять з голодування. Ситуація дуже критична. Ніхто не знає, чим це закінчиться.

Працівники Федеральної служби безпеки Росії в травні 2014 року затримали режисера Олега Сенцова в Криму. Звинуватили в підготовці терактів на півострові. У серпні 2015-го засудили до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня цьогоріч Сенцов оголосив голодування. Адміністрація відправила його до тюремного лазарету. За цей час пережив кілька криз. Олега двічі госпіталізували в міську лікарню.

Зараз ви читаєте новину «Олег Сенцов потрапив до реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути