вівторок, 02 жовтня 2018 06:40

Олег Сенцов голодує 142-й день

Автор: www.89.FSIN.SU
  Фотографію незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова тюремники показали вперше з 9 серпня 2018 року. Возили в лікарню на обстеження
Фотографію незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова тюремники показали вперше з 9 серпня 2018 року. Возили в лікарню на обстеження

Нове фото українського політв'язня 42-річного Олега Сенцова показала служба виконання покарань Росії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі 28 вересня. На знімку Олег з голим торсом сидить на кушетці, коли його обстежує лікарка.

Олег Сенцов голодує 142-й день у колонії "Белый медведь" у місті Лабитнангі Тюменської області. Вимагає звільнити всіх українських політв'язнів із російських тюрем.

Сенцова вивезли з колонії у міську лікарню Лабитнангі на планове обстеження, після якого йому підкоригували лікування, заявили в адміністрації колонії. В чому полягали зміни, не говорять. Лікарі визнали стан здоров'я Сенцова задовільним.

— Це — в'язень концтабору, — каже 47-річна Ірина Геращенко, перший віце-спікер Верховної Ради. — Російська уповноважена з прав людини (Тетяна Москалькова. — ГПУ) продовжує говорити про задовільний стан здоров'я. Жодна ініціатива і пропозиція з передачі росіян і бойовиків в обмін на звільнення українців з в'язниць Росії і окупованих територій не була почута, підтримана.

Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років тюрми за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. Із 14 травня голодує з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, утримуваних у Росії.

У Харкові пропонують дати режисерові Олегу Сенцову статус почесного громадянина міста. Про це йдеться в електронній петиції харків'янина Дмитра Гавриленка до мерії міста 28 вересня.

Пропозиція має зібрати п'ять тисяч підписів протягом 90 днів.

— Міська рада Парижа надала 24 вересня борцю за правду й демократію статус почесного громадянина, — каже Гавриленко. — Таке рішення буде знаком того, що Харків виступає за ідеї гуманізму, прийняття верховенства права та людської гідності.

На сайті Київської міської державної адміністрації зареєстрована петиція з пропозицією перейменувати столичну вулицю Московську в честь Олега Сенцова. Збір підписів триватиме до кінця осені.

2016 року режисер отримав Національну премію України ім.Тараса Шевченка за художні фільми "Гамер" і "Носоріг".

Зараз ви читаєте новину «Олег Сенцов голодує 142-й день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути