пʼятниця, 09 листопада 2018 05:25

Олег Ляшко вимагає від влади скасувати захмарні ціни на газ та опалення

Автор: ОСМАН КАРІМОВ
  Радикальна партія Олега Ляшка вимагає від уряду підвищення зарплат, перерахунку пенсій, відновлення державного контролю за цінами на ліки та продукти харчування, встановлення справедливої ціни на газ
Радикальна партія Олега Ляшка вимагає від уряду підвищення зарплат, перерахунку пенсій, відновлення державного контролю за цінами на ліки та продукти харчування, встановлення справедливої ціни на газ

Лідер РПЛ заявив, що нові тарифи кидають до боргової ями всю Україну.

Друга чверть стала справжнім крижаним випробуванням для школярів із Павлограда та Кривого Рогу. Через борги за газ у цих містах досі не розпочався опалювальний сезон. Замість навчання з 5 листопада малеча змушена лишатися вдома.

— Дуже холодно. Обігрівачів немає. Теплий одяг увесь і по дві ковдри на себе натягуємо, — говорить пацієнтка Павлоградської міської лікарні №4 Ганна Василівна. Більш як 700 тис. людей в обох містах стали заручниками необґрунтованих тарифів на опалення та газ.

— Де українцям узяти гроші на комуналку, ліки, продукти харчування, коли не підвищують зарплати, а ціна на газ зростає? Сьогодні політика президента і влади фактично прирікає людей на те, щоб заплатити за газ і сидіти помирати, бо немає за що купити ліки. Чи віддати всі кошти за дорогі ліки й сидіти помирати в холодній квартирі від голоду та холоду, бо ні на що інше не вистачить, — каже у Верховній Раді лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Нещодавно політик особисто пересвідчився в комунальній катастрофі, яка спіткала жителів Павлограда, Кривого Рогу, Тернополя та багатьох інших міст. Через зависокі ціни на газ, опалення та гарячу воду Павлоград заборгував державному постачальнику НАК "Нафтогаз" 131 млн грн, а Кривий Ріг — 550 млн грн. У відповідь монополіст перекрив цим містам газовий вентиль, зловтішаючись, що 8,55 грн за куб, які уряд установив із 1 листопада — все ще замала для українців ціна. Мовляв, маємо платити за газ європейську ціну, яка становить понад 12 грн за куб.

Загалом по країні ситуація є не набагато кращою. За перший тиждень від початку опалювального сезону борги комунальників за спожитий газ зросли на 74 млн грн і перетнули позначку у 24 млрд грн.

— Влада обманює українців, коли розповідає, що ціна на газ піднялася на 25 відсотків. Насправді — на 78 відсотків протягом наступних двох років. При цьому підвищення заробітних плат в урядовому проекті держбюджету на наступний рік — мінімальне. Воно не покриває інфляцію і зростання цін на продукти харчування та ліки, — говорить Олег Ляшко. — Своїм рішенням про підвищення цін на газ президент Порошенко й уряд фактично кинули у боргову яму мільйони українських громадян.

Політик зауважив, що з 1 травня уряд змінив правила надання субсидій і таким чином штучно відрізав від них 3 млн людей.

Влада відверто грабує українців, тому парламент не має права мовчати, каже з трибуни Верховної Ради Олег Ляшко. Політик пропонує скасувати рішення уряду від 19 жовтня про збільшення вартості газу і встановити мораторій на будь-яке подальше її підвищення.

— Ми вимагаємо негайно розглянути і прийняти цю постанову та захистити українців від грабіжницької політики президента і його влади. Наша команда не голосуватиме за жодне інше рішення, доки мораторій про підвищення ціни на газ не приймуть. Коли влада грабує українців і їм ні за що годувати своїх дітей, одягатися та лікуватися, бути байдужими — це злочин, — звернувся до парламентарів Олег Ляшко.

Під проектом постанови від Ляшка вже підписалися шість лідерів депутатських фракцій і груп. Цей документ став наступним кроком РПЛ у боротьбі з високими комунальними тарифами. 31 жовтня під Кабміном "радикали" провели багатотисячну акцію протесту, а Олег Ляшко передав вимоги протестувальників особисто до рук прем'єр-міністра Гройсмана.

— Ми вимагаємо від уряду підвищення зар­плат, перерахунку пенсій, відновлення державного контролю за цінами на ліки та продукти харчування, встановлення справедливої ціни на газ. Сьогодні українці платять за корупцію президента Порошенка і його оточення. Досить цієї грабіжницької політики, — говорить Олег Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Олег Ляшко вимагає від влади скасувати захмарні ціни на газ та опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути