пʼятниця, 04 травня 2018 05:45

Олег Ляшко: "Менше свиней при владі — більше корів у селі"

Автор: Ігор Єфімов
  Олег Ляшко нюхає сир, який подарував йому власник ферми ”Кізонька” Ігор Усик в селі Глушки Корсунь-Щевченківського району на Черкащині
Олег Ляшко нюхає сир, який подарував йому власник ферми ”Кізонька” Ігор Усик в селі Глушки Корсунь-Щевченківського району на Черкащині

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко відвідав племінне господарство "Прогрес" у селі Геронимівка Черкаського району Черкаської області. Тут розводять племінних бугаїв. Нині підприємство працює на чверть потужності. Олег Ляшко вважає, що винна в цьому нинішня влада, яка мало турбується про вітчизняного виробника, зате залюбки допомагає імпортерам. Як наслідок — Україна встановлює рекорди з імпорту м'яса за останні п'ять років. А ­вітчизняні товаровиробники не мають змоги працювати на повну силу.

— Ми все життя годували світ, а сьогодні світ годує нас, — каже Ляшко. — Замість того, щоб давати роботу українським фермерам і збільшувати поголів'я великої рогатої худоби, ми підтримуємо іноземних селян і корів. Навіть гірше — веземо пальмову олію. Радикальна партія ініціювала у Верховній Раді повну заборону на її використання. Зараз олігархи — власники молочних заводів бодяжать пальмову олію і продають українцям під видом молочної продукції.

Лідера Радикальної партії обурила ситуація із племінним господарством "Прогрес".

— Зараз у господарстві утримують лише 24 племінних бугаїв. А ­колись було 130. Тому що держава не зацікавлена у власних розробках. І така ситуація — скрізь у фермерських господарствах. Україна встановила рекорд з імпорту м'ясної продукції за останні п'ять років. Наше завдання просте: менше свиней при владі — більше корів у селі.

Олег Ляшко пропонує запровадити аграрно-сировинний збір на зерно, яке вивозять із України.

— Нам треба встановити дотацію на кожну корову в сільському дворі — мінімум 5 тисяч гривень за голову. Також запровадити аграрно-сировинний збір на зерно, що експортують з України. Торік вивезли 42 мільйони тонн зерна і продали на 3 мільярди гривень. Якби вивозили не зерно, а борошно, то заробили б утричі більше. Й українці були б із зарплатою, — наголосив лідер Радикальної партії.

Олег Ляшко поговорив із мешканцем села Глушки Корсунь-Шевченківського району Черкаської області Ігорем Усиком, який тримає ферму з вирощування кіз. Її так і назвав — "Кізонька". З молока фермер виготовляє бринзу й навіть морозиво.

— Без грошей і державної підтримки я почав з однієї кози. На сьогодні їх у мене 55. Мою копчену бринзу купували навіть німці, бо в них такої немає. Зараз плануємо розширятися і хочемо, щоб ви нам у цьому посприяли, — говорить фермер лідерові Радикальної партії.

Олег Ляшко схвалив ініціативу Ігоря Усика й запевнив, що боротиметься за кожне господарство. Бо переконаний, що без корови не буде українського села.

— Чому ми маємо таку продукцію завозити з-за кордону замість того, щоб виготовляти її в Україні, створювати робочі місця для наших людей і годувати українців якісною продукцією без пальмової олії, ГМО чи інших шкідливих домішок? Не тільки в Корсуні-Шевченківському, а в кожному селі, місті чи селищі має бути своє виробництво, — сказав Ляшко.

На завершення зустрічі Олег Валерійович роздав троянди всім присутнім жінкам.

Зараз ви читаєте новину «Олег Ляшко: "Менше свиней при владі — більше корів у селі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути