вівторок, 06 листопада 2012 07:15

Округи, де затягнули підрахунок голосів

№223, Київ. Єдиний із 225 мажоритарних округів, де станом на обід понеділка, 5 листопада, не затвердили всі протоколи дільничних комісій. За даними Центрвиборчкому лідирує "свободівець" Юрій Левченко. Самовисуванець Віктор Пилипишин відстає на 26 голосів. Після звернення "Свободи" до ЦВК замінили голову комісії. На окрузі відбувалися сутички між командами кандидатів. "Вимагаю одного, щоб перерахували голоси на сумнівних дільницях згідно з рішенням суду. Я погоджуся з будь-яким результатом", — заявляє Пилипишин.

— Для Пилипишина перебування в парламенті — питання виживання в підприємницькому середовищі. Завершити політичну кар'єру, програвши новачку, якого в Києві просто ніхто не знає, на владному жаргоні означає западло, — каже політолог 47-річний Костянтин Матвієнко.

№215, Київ. "Свободівець" Андрій Іллєнко добився перемоги над секретарем Київради, самовисуванкою Галиною Герегою. До окружкому підтягнулися "беркутівці" та охоронці гіпермаркетів "Епіцентр", що належать родині Гереги. О 4.10 31 жовтня члени ОВК, які раніше бойкотували попередній перерахунок голосів, підписали остаточний протокол.

№226, Київ. Самовисуванець Олександр Супруненко програв представниці Об'єднаної опозиції Ксенії Ляпіній. Супруненко добивається в судах перерахунку голосів.

№211, Київ. Нардеп-"бютівець" Сергій Терьохін переміг "регіонала" Ігоря Лисова. Перераховували голоси за вимогою провладного кандидата. Сталася бійка. Терьохіну зламали палець, була підозра на перелом ребра.

№90, Біла Церква, Київщина. Переміг самовисуванець Віталій Чудновський. "Свободівець" Олександр Марченко оскаржує результати виборів у суді. Стверджує, що члени восьми дільничних комісій підтверджують, що в окружкомі внесли в комп'ютер неправильні дані.

№94 округ, Ірпінь, Київщина. У неділю, 4 листопада переможцем перегонів оголосили "регіоналку" Тетяну Засуху, дружину екс-губернатора Анатолія Засухи. Недійсними визнали голосування на 27 дільницях, де перемогу здобув опозиціонер Віктор Романюк.

№11, Вінниця. Відповідно до перерахунку голосів 4 листопада переможцем визнали самовисуванця мажоритарника, екс-губернатора Олександра Домбровського. Він випередив Наталію Солейко від "Батьківщини" на 2015 голосів. До цього програвав на 750.

№132, Первомайськ, Миколаївщина. Згідно з даними ЦВК, тут переміг представник Партії регіонів Віталій Травянко. Друге місце посів опозиціонер Аркадій Корнацький. Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що треба провести експертизу протоколів з округу. За свідченнями очевидців, у місті відбувається протестний Майдан.

№14, Жмеринка, Вінниччина. Виграв самовисуванець Віктор Жеребнюк. Він випередив на 83 голоси кандидата від опозиції Івана Мельничука. Жеребнюк добився перемоги через рішення суду про перерахунок голосів.

Зараз ви читаєте новину «Округи, де затягнули підрахунок голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути