Ексклюзиви
четвер, 12 лютого 2009 18:29

Охоронці Яценюка зламали ніжку рояля

Актова зала Житомирської обласної наукової бібліотеки в середу була заповнена вщерть. Тут екс-спікер 34-річний Арсеній Яценюк презентував своє громадське об"єднання "Фронт змін".

На зустріч приїхали переважно керівники м"ясопереробних комбінатів. Обговорюють проблеми їхньої галузі. Яценюк запевняє, що ініціюватиме у Верховній Раді розгляд законопроектів, які б їм допомогли.

Журналістів запрошують у мистецьку кімнату на прес-конференцію. Там три охоронці намагаються посунути вбік рояль. Він перегороджує прохід, яким має іти Яценюк. Ламається ніжка. Підбігає ще один чоловік і підтримує рояль, щоб не впав. Зрештою ніжку повертають на місце.

Заходить Яценюк, протискається між роялем і стіною. Одягнений у сині джинси, темний гольф і коричневий піджак.

— Ну що, поїхали зразу? — звертається до журналістів.

Ті запитують, чи він має справді причетність до співвласника газового посередника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа — раніше про це заявляла прем"єр Юлія Тимошенко.

— Я бачу, у вас тут працює цілий політтехнологічний штаб, — Яценюк натякає на спроби БЮТ зіпсувати йому ім"я, бо вважають його конкурентом на президентських виборах.

Хтось вигукує із зали, що це образа гідності журналіста.

— Мене пов"язують з усіма, причому останніх 10 років, — відповідає нардеп. — У 2006 році міністр економіки Арсеній Яценюк був єдиним урядовцем, який виступив із жорсткою публічною критикою компанії Фірташа "РосУкрЕнерго". Навіть якби я попросив у нього грошей, він би мені не дав.

Запитують, чому обласний осередок "Фронту змін" очолює Олександр Козлов, 50 років. Кілька років тому він скоїв дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої загинула 80-річна жінка.

— Добре, що є журналісти, які говорять про це. Тут ніхто не отримає схованку від своїх дій, ніхто не буде вічним вождем, — говорить Яценюк.

Козлов стоїть неподалік, нервово поправляє окуляри. Дивиться в підлогу і не підводить очей. Яценюк додає, що нині має два найважливіші завдання: зібрати команду та сформувати національний план змін.

— Вот так поездишь по людях и увидишь, что страна чуть-чуть другая, — переходить він на російську.

Зараз ви читаєте новину «Охоронці Яценюка зламали ніжку рояля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути