вівторок, 10 листопада 2009 07:59

Офіційно найбагатшим кандидатом у президенти став Сергій Тігіпко

Офіційно найбагатшим кандидатом у президенти став Сергій Тігіпко

9 листопада сплив термін подачі документів на реєстрацію кандидатів у президенти України. Кожен із них обов"язково подавав декларації про особисті та сімейні доходи за минулий рік. Так найбільшу суму заявив банкір 49-річний Сергій Тігіпко. За 2008 рік він заробив 20 млн 261 тис. 901 грн. Тігіпкова дружина Наталія заробила на 9 млн більше.

На другому місці найбагатших кандидатів — бізнесмен Михайло Бродський, 50 років. Він задекларував дохід 18,6 млн грн. На банківських рахунках у нього 2,4 тис. грн.

Юрист 35-річний Олег Рябоконь заробив 5,9 млн грн. Лідер Партії регіонів 59-річний Віктор Янукович посів четверте місце. Отримав за минулий рік 4,8 млн грн. Найбільше грошей йому приніс продаж нерухомого майна — 2,7 млн грн. Також отримав матеріальну допомогу — 1,6 млн грн. На дивідендах заробив 277,4 тис. грн. Його заробітна плата як народного депутата становить 223,7 тис. грн.

Чинний президент 55-річний Віктор Ющенко заробив 1,4 млн грн. Це дивіденди — 549,4 тис. грн і зарплата глави держави — 492,2 тис. грн. На банківських рахунках Ющенка 3,1 млн грн.

Інші кандидати до мільйонних заробітків не дотягнули. 69 грн не вистачило нардепу від блоку НУ-НС 35-річному Арсенію Яценюку. Хоча в банку він тримає понад 5 млн грн.

Голова Верховної Ради 53-річний Володимир Литвин і позафракційна депутатка 49-річна Інна Богословська задекларували понад півмільйона гривень. Половина з цих грошей — зарплата. Депутати від блоку НУ-НС 52-річний Анатолій Гриценко, 58-річний Юрій Костенко та комуніст 57-річний Петро Симоненко записали в декларації тільки свою заробітну плату — до 300 тис. грн. Також нібито тільки на зарплату живе прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко — 386,1 тис. грн. У неї немає ні квартири, ні машини, ні дачі.

Ні квартири, ні машини, ні дачі немає у Тимошенко

Лідер об"єднання "Свобода" 41-річний Олег Тягнибок отримав за рік менше 200 тис. грн. Майже все це — його заробітна плата. Депутат Київради 35-річний Олександр Пабат за декларацією — найбідніший, минулого року заробив лише 245 грн. Як депутату Київради йому не платять зарплату. Водночас його дружина за рік заробила трохи більше як 68 тис. грн. Хоча мають дев"ять дорогих машин.

— Серед наших політиків модно занижувати власні статки. Їм здається, що так вони ближче до народу, — каже 60-річний Дмитро Видрін, заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони. — Наприклад, людина такого масштабу, як Тігіпко, розпоряджається значно більшими коштами, ніж 20 мільйонів гривень. І сума ніяк не в гривнях, а в доларах. Довідатися про справжні статки можна, якщо порахувати, скільки коштує їхній одяг, машини та спосіб життя. За такою логікою найбагатшою людиною з кандидатів у президенти буде Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Офіційно найбагатшим кандидатом у президенти став Сергій Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути