четвер, 11 жовтня 2012 00:45

Об'єднана опозиція збільшить пенсії для 10 мільйонів пенсіонерів

Автор: фото надане прес-службою Об’єднаної опозиції ”Батьківщина”
  Голова Ради Об’єднаної опозиції ”Батьківщина” Арсеній Яценюк презентує мешканцям Херсону соціальний пакет опозиції 8 жовтня
Голова Ради Об’єднаної опозиції ”Батьківщина” Арсеній Яценюк презентує мешканцям Херсону соціальний пакет опозиції 8 жовтня

Виборчий тур представників Об'єднаної опозиції "Батьківщина" продовжується. У кожному населеному пункті, де бувають політики, їм ставлять безліч запитань, зокрема —  щодо соціальної сфери. Саме соціальний блок та пов'язаний із ним — економічний — посідає одне з чільних місць у програмі опозиції. Причому, на відміну від влади, у опозиціонерів справи не розходяться зі словами.

Перебуваючи на Херсонщині, голова Ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк нагадав, що Партія регіонів у рамках свого "покращення" обіцяла підвищити пенсії. Але замість цього було підвищено пенсійний вік для 15 мільйонів жінок, скорочено пільги, збільшено необхідну кількість років для отримання стажу і відповідних пенсій. У результаті цих махінацій, за словами Арсенія Яценюка, пенсія фактично зменшилася на 10%, порівняно з тією сумою, яку пенсіонери отримували би без реформи.

Отже, перше, що зробить Об'єднана опозиція, сформувавши більшість у новому парламенті — скасує провладну Пенсійну реформу. А вже наступним кроком стане ухвалення закону, що передбачає перерахунок та збільшення пенсій для 10 мільйонів пенсіонерів, які зараз отримують мінімальну пенсію.

Арсеній Яценюк нагадав, що востаннє пенсії перераховувалися ще 2008 року, за прем'єрства Юлії Тимошенко. Отже, у 2012-му її послідовники збільшать пенсії знову — щонайменше на 334 грн. Ще одна ініціатива від опозиції — суттєво зменшити різницю між мінімальними пенсіями та "елітними".

— Чиновники зараз отримують пенсію у 5-10 разів вищу, ніж мільйони людей, які працювали роками на підприємствах чи фермах. Відповідно до нашого закону буде встановлено однаковий порядок нарахування пенсій — 65 відсотків базового рівня заробітної плати, — наголосив 38-річний Арсеній Яценюк.

"Батьківщина" вже сьогодні замислюється, яким буде Пенсійний фонд через 10-15 років. Для того, щоб українці не розраховували тільки на державу та могли замолоду потурбуватися про безбідну старість, з подачі опозиції буде введено новий рівень пенсійного забезпечення — накопичувальну систему, що дасть можливість молодим українцям робити внески, щоб по досягненню пенсійного віку на рахунках накопичилася значна сума.

Ще одна важлива соціальна ініціатива від Об'єднаної опозиції — підвищення прожиткового мінімуму з трохи більше 1000 грн до 2400 грн.

Відповідаючи на скептичні запитання, де опозиція візьме гроші на реалізацію соціальних програм, Арсеній Яценюк зазначив, що додаткові гроші надійдуть до бюджету за рахунок створення нових робочих місць. Для цього замість убивчого для підприємців Податкового кодексу опозиціонери ухвалять Кодекс економічного розвитку, в якому замість 135 податків залишиться сім базових.

— Ми покажемо, що у нас може бути некорумпована податкова система, що ми можемо мати систему, яка створює робочі місця і дає можливість людям працювати та заробляти, — підсумував презентацію соціально-економічного пакету від Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднана опозиція збільшить пенсії для 10 мільйонів пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути