неділя, 03 вересня 2006 16:49

"Ну какой из тебя Тарас Бульба?"

Автор: фото: Володимир Сіндєєв
  Олександр Мороз під час посвяти в студенти першокурсників Національного медичного університету
Олександр Мороз під час посвяти в студенти першокурсників Національного медичного університету

На перше вересня політики пішли до шкіл і університетів — читати лекції або спілкуватися з учнями та студентами. Не обійшлося без політичних заяв.

Голова Верховної Ради Олександр Мороз, 62 роки, побував одразу в двох місцях — педагогічному та аграрному університетах. А напередодні взяв участь у посвяті в студенти першокурсників медуніверситету. Серед іншого сказав, що Кабмін не затвердить проект програми дій уряду із записаним там пунктом щодо надання російській мові статусу другої державної.

Прем"єр-міністр Віктор Янукович, 56 років, відвідав одну з кримських шкіл. А його перший заступник Микола Азаров, 58 років, сходив до Національного університету імені Шевченка.

На його лекції було близько сотні студентів. Про візит першого віце-прем"єра їм сказали тільки вранці.  До центрального корпусу привезли кількома автобусами. У залі посадили на задні ряди.

Високопоставленого лектора студенти слухали без інтересу. Найвдячнішими слухачами були професори й викладачі. Вони сиділи спереду, першими реагували на жарти й починали аплодувати. Відповідали, коли Азаров звертався до зали.

Той закликав студентів мислити творчо й оригінально. За приклад навів ставлення до Єдиного економічного простору. На думку Азарова всі, хто вміє думати незалежно, добре розуміють вигоду України від участі в ньому.

Найвдячнішими слухачами були професори й викладачі

Найцікавішим став кінець лекції. Першокурсник юридичного факультету 16-річний Олександр Бевз поцікавився, як уряд збирається виконувати Універсал національної єдності й налагоджувати співпрацю з європейськими країнами. У відповідь Азаров сам почав питати у нього, що потрібно зараз робити уряду і де взяти гроші на модернізацію економіки.

— Ви думаєте стереотипами,— таким вироком завершив діалог перший віце-прем"єр.

Російський посол Віктор Черномирдін, 68 років, зустрівся із студентами російського курсу акторів театрального університету. До аудиторії зайшов разом із ректором Олексієм Безгіним та художнім керівником курсу Миколою Рушковським.  Вони сіли біля посла. Перед ними на стільцях, півколом — студенти.

Черномирдін зізнався, що він "тєхнарь" і "в артисты никогда не хотел". Говорив про те, як важко будувати стосунки України й Росії.

— С богатым и сильным иметь дело проще, — міркував Черномирдін.

Студенти запитали, як посол любить відпочивати.

— О, это, конечно, охота, — відповів той. — Также за рулем расслабляюсь.

— Театр... — підказав йому Безгін.

— Да, конечно, театр! — розвів руками Черномирдін. І почав розказувати, як любить Богдана Ступку:

— Я когда с этим французом Депардье встречался, в ресторан пошли, сказал ему: "Ну какой из тебя Тарас Бульба?!". Считаю, что только Ступке под силу эта роль. Такой характер!

Зараз ви читаєте новину «"Ну какой из тебя Тарас Бульба?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути