середа, 13 липня 2011 06:00

Новий губернатор Донеччини ходить на роботу пішки

Новий губернатор Донеччини ходить на роботу пішки

45-річного Андрія Шишацького призначили головою Донецької облдержадміністрації. Указ про це підписав президент Віктор Янукович. Останні півтора року Шишацький був головою Донецької обласної ради.

Тривалий час працював на підприємствах компанії "Сістем кепітал менеджмент", що належить найбагатшому українцю нардепу-"регіоналу" Рінатові Ахметову. Очолював "Харцизький трубний завод" і "Донецький завод великопанельного домобудівництва". Шишацького називають людиною Ахметова.

Торік він заробив 999 тис. 960 грн. У банку має 3,8 млн грн. Родина має джипи "лексус", "хонду" та седан "лексус". Квартира Шишацького на 365 "квадратів" розташована в центрі, неподалік обласних ради та адміністрації. На роботу добирається пішки. Вітається зі знайомими перехожими.

Родом Андрій Володимирович із міста Слов'янськ на Донеччині. Про нього кажуть: скромний, не скандальний.

— Моральные качества людей команды для меня имеют первостепенное значение. На втором месте — профессионализм. На третьем — нацеленность на результат, — розповідав торік Шишацький. — Распорядок дня у меня такой — подъем в 5.30, в 7.00 я в бассейне, в 8.00 — на работе. Рабочий день заканчивается в 19.00–20.00. И потом у меня почти всегда две-три рабочих встречи. Так что домой попадаю часам к десяти. Отдых и хобби — общение с детьми. Их у меня трое — Павел, Ольга и Артем.

— Це призначення може бути зумовлене бажанням зменшити вплив Ріната Ахметова на обласну раду, — вважає політолог 55-річний Вадим Карасьов. — Вона формувалася за інших часів. Тоді президент Янукович публічно не говорив, що Ахметов нібито обіцяв не балотуватися до парламенту наступного скликання.

Попереднього губернатора Донеччини 62-річного Анатолія Близнюка призначили міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Він добре виконував свої обов'язки, але комусь знадобилася ця посада, вважає політолог Віктор Небоженко, 58 років. На його думку, нове крісло для Близнюка — це заслання:

— Якби губернатор став міністром у часи Кучми чи Ющенка, це було би кар'єрним ростом. А при Януковичу урядовці нічого не вирішують. Кабмін займається імітацією реформ. До того ж житлово-комунальне господарство — найзапущеніша ділянка. Близнюк не виправить ситуацію, бо галузь найбільш корумпована знизу. Вона потребує радикальної реформи, на яку уряд не здатен. Перші неприємності у міністра почнуться з опалювальним сезоном.

Анатолій Близнюк народився у Краматорську на Донеччині. До помаранчевої революції очолював місцеву ОДА, потім став головою обласної ради, а позаторік повернувся в губернаторське крісло.

— Люблю выезжать на природу с друзьями и супругой и готовить шашлыки, — пише на своїй інтернет-сторінці в "Живому Журналі". — Есть у меня привычка держать на столе каштаны. Когда я в своём кабинете, то, бывает, верчу их в руках.

За декларацією про доходи Анатолій Близнюк торік заробив майже 500 тис. грн. Має квартиру на 64 "квадрати", автівки "акуру" та "москвич". У дружини Лілії Андріївни — "вольво" й "мерседес". На рахунках у банку в подружжя 4,8 млн грн. Син екс-губернатора Сергій Близнюк торік увійшов до списку найбагатших українців, заробивши на продажу заводу "Енергомашспецсталь" $150 млн.

Зараз ви читаєте новину «Новий губернатор Донеччини ходить на роботу пішки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути