вівторок, 31 березня 2009 18:17

Ніколаєнко продовжує бунтувати проти Мороза

53-річний Станіслав Ніколаєнко очолив Херсонський обком Соцпартії. На пленумі в суботу його кандидатуру підтримали 46 із 51 учасників.

21 березня політрада СПУ виключила його з партії "за порушення партійної дисципліни". Мовляв, критикував Соцпартію в непартійній пресі й планував змістити Мороза. Але через два дні одразу дві первинні організації на Херсонщині та Кіровоградщині прийняли його до партії назад. Своєю чергою 26 березня керівництво Соцпартії скасувало їхні постанови.

Ніколаєнко каже, що 4 квітня скличе всеукраїнську конференцію СПУ. Пропонуватиме три варіанти розвитку партії. Перший — залишити все як є і висунути Олександра Мороза кандидатом у президенти. Другий — провести позачерговий з"їзд і оновити керівництво Соцпартії. Третій — якщо Мороз не відреагує на ці вимоги, однодумці Ніколаєнка вийдуть із СПУ і створять нову партію.

— Хай Мороз прийде, вибачиться і припинить репресії. Він уже збирається розпустити Херсонську обласну організацію, — говорить Ніколаєнко. — Ми також хочемо запросити інших лідерів лівих сил. За одним столом вони ще ніколи не сиділи. Якщо Мороз не прийде, ми перейдемо в іншу партію із соціалістичною платформою.

У прес-службі Олександра Мороза сказали, що коментувати цю ситуацію лідер соціалістів не бажає.

— Для Ніколаєнка і його прихильників очевидно, що очолити Соцпартію у нього шансів немає, — зауважує колишній член СПУ Євген Філіндаш, 31 рік. — Тому вони створюватимуть окрему організацію.

Зараз ви читаєте новину «Ніколаєнко продовжує бунтувати проти Мороза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути