пʼятниця, 08 квітня 2016 00:55

Нідерландці проголосували проти асоціації з Україною

Нідерландці не хочуть асоціації України з ­Євросоюзом. На референдумі 6 квітня проти висловився 61% учасників, за — 38%.

Проголосували 32% виборців. Щоб референдум визнали дійсним, необхідна явка не менше 30%. Остаточні дані оголосять 12 квітня. Після цього уряд вирішить, що робити далі. Волевиявлення має консультативний характер, тобто його рішення не є обов'язковим для виконання.

"Якщо результат залишиться нинішнім, ми не зможемо продовжувати ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною", — написав прем'єр-­міністр Марк Рютте, 49 років, у "Фейс­буку".

"Результат референдуму в Нідерландах — це вирок особисто Петрові Порошенку. Не країні, не війні, не жителям Нідерландів. Це вирок президенту країни, який, маючи всі повноваження, протягом двох років системно і наполегливо між минулим і майбутнім обирав минуле", — пише народний депутат 34-річний Мустафа Найєм у "Фейсбуку" 7 квітня.

У липні торік Нідерланди ратифікували угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Але в жовтні процес призупинили й призначили референдум.

Зараз ви читаєте новину «Нідерландці проголосували проти асоціації з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути