Ексклюзиви
пʼятниця, 12 серпня 2011 07:30

Тиждень у Лук'янівському СІЗО

5 серпня

12.00 — у столичному Печерському райсуді свідчить прем'єр-міністр Микола Азаров. Називає свою попередницю Юлію Тимошенко непрофесіоналом. У відповідь та каже, що він — старий перевірений корупціонер, який перевів усю власність податкової на рахунки свого сина. За 4 год. суддя змінює запобіжний захід для Тимошенко на арешт. Починаються сутички між бійцями спецпідрозділів "Беркут" і "Грифон" та народними депутатами від БЮТ. За 40 хв. у супроводі 300 "беркутівців" Тимошенко вивозять до Лук'янівського слідчого ізолятора. Туди приїжджають її чоловік Олександр та донька Євгенія. Помічник Михайло Лівінський привозить передачу — продукти й одяг.

17.30 — "бютівці" оголошують про початок нового майдану, звозять до суду 20 наметів. Заночовують там.

6 серпня

11.30 — футбольних фанів зі Львова, які їхали на матч "Динамо" — "Карпати", на 5 год. затримують на в'їзді до столиці. Пояснюють: через арешт Тимошенко у місті нестабільна ситуація, тому потрібен спеціальний дозвіл на в'їзд.

16.30 — "беркутівці" зносять намет-приймальню нардепа-"бютівця" Миколи Томенка під Лук'янівським СІЗО. Кількох людей, які не давали цього зробити, травмували. Тимошенко ведуть до лазні.

7 серпня

1.00 — Окружний адмінсуд Києва забороняє проводити мирні зібрання біля Печерського суду. О 10.00 відомо: рішення має набрати чинності за 10 днів, але суддя поставив печатку, що зобов'язує до негайного виконання.

15.00 — від Тимошенко виходить представник уповноваженого з прав людини Анатолій Палій. Повідомляє, що у неї бадьорий настрій, вона ні на що не скаржиться. Попросила встановити у камері холодильник і телевізор.

8 серпня

7.40 — Юлію Тимошенко привозять до суду. За чутками, там їй заплітають косу і роблять легкий макіяж. До суду приїжджає Олександр, чоловік екс-прем'єра. Каже, у камері з його дружиною сидять двоє жінок, одна з яких палить, а у Тимошенко алергія на тютюновий дим.

11.05 — суддя Родіон Кірєєв відхиляє клопотання захисту Юлії Тимошенко і залишає її під вартою.

18.00 — суддя допускає до захисту екс-прем'єра її чоловіка та доньку.

18.30 — заступник Тимошенко по партії Олександр Турчинов закликає людей пройти Хрещатиком. "Беркут" не пускає, починається тиснява. Нардепу-"бютівцю" Юрієві Прокопчуку пошкоджують ребро. "Беркутівці" застосовують газ, мітингувальники у відповідь кидають у них пляшками та відрами для сміття.

9 серпня

15.00 — лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк поширює заяву, що Міністерство внутрішніх справ готує правоохоронців та бійців спецпідрозділів для розгону демонстрацій у столиці. У Харкові на центральній площі заборонили проводити акції на підтримку Тимошенко.

10 серпня

7.45 — Юлію Тимошенко привозять до суду. За годину з букетом білих троянд туди приходить її чоловік.

16.00 — свідчення надає екс-міністр юстиції Микола Оніщук. Говорить, що на момент підписання газових контрактів Тимошенко мала право самостійно приймати рішення.

11 серпня

8.10 — на подвір'я Печерського суду заїжджають три автозаки. В одному — Юлія Тимошенко. Її прихильники кричать: "Свободу Тимошенко!"

9.30 — журналістам забороняють фотографувати екс-прем'єрку.

Зараз ви читаєте новину «Тиждень у Лук'янівському СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути