Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2012 00:30

Навіть одна "тушка" зруйнує "Свободу"

Автор: малюнок: Дмитро Скаженик
 

Олег Покальчук, соціальний психолог, 56 років:

— Було очевидно, що "Свобода" проходить у парламент. Соціологічні дослідження напередодні виборів показували рейтинг партії 5 відсотків. То виборці, які підтримують виключно цю силу. Інша частина тих, хто за неї проголосував, — люди, що довго не могли визначитися. Такі завжди йдуть у бік радикальної опозиції. З них багато хто насправді підтримує не "Свободу", а радикальні ідеї.

В Україні великий запит на силу національного спрямування. "Свобода" поки що єдина партія з більш-менш дієвою ідеологією. Вона у них стара, зрозуміла й переконлива, без ліберальних відхилень. "Свободівці" — свої й "живі", цим вони компенсують їхню недолугість. Їм варто пристосувати гасла минулого століття до сучасності.

Наявність у Верховній Раді "Свободи" і комуністів створить ситуацію, коли нудно не буде.

Поведінку депутатів у парламенті диктує політична доцільність і вигода фракції. Тому "свободівці" в Раді поводитимуться передбачувано. Малоймовірно, що серед них будуть "тушки". Бо навіть одна зруйнує партію. Вони це розуміють. Тому дбатимуть, щоб такого не сталося. Й далі говоритимуть радикальні речі. У кількох округах у Східній Україні "свободівці" показали непоганий результат. Але це не партія Тягнибока успішно просувається на Схід. Це східні області рухаються в напрямку радикальної ідеї.

Зараз ви читаєте новину «Навіть одна "тушка" зруйнує "Свободу" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути